UE

Brussel·les vol crear un 'Tinder' perquè empreses i treballadors de fora la UE facin 'match'

La Comissió Europea proposa crear una plataforma que vinculi companyies europees amb professionals de països tercers

Brussel·lesFa temps que la Unió Europea fa front a una manca persistent de professionals en alguns camps concrets i mentre la taxa d'atur es manté en mínims històrics (6,5%), la de vacants ha anat augmentant fins a arribar al 2,9% –més del doble que el 2012–. A més, es preveu que l'envelliment accentuï encara més aquesta falta de mà d'obra i la població europea en edat laboral passi dels 265 milions el 2022 als 258 milions el 2030.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, la Comissió Europea ha proposat aquest dimecres un conjunt d'iniciatives que pretenen potenciar i facilitar l'entrada de treballadors de països tercers d'alguns àmbits en concret a la Unió Europea. Una de les mesures estrella que ha plantejat Brussel·les és una plataforma pública que uneixi companyies que busquen treballadors i estrangers que volen immigrar i estan a la recerca de feina al bloc europeu.

Cargando
No hay anuncios

La mateixa Comissió Europea ho ha comparat amb el funcionament de Tinder i ho ha batejat com un viver de talent. "La plataforma facilitarà la contractació internacional i permetrà que les persones de fora de la UE trobin feina als països comunitaris i, a la vegada, ajudarà els ocupadors de la UE a trobar el talent i les capacitats que necessiten", ha dit en roda de premsa la comissària europea d'Afers Interiors, Ylva Johansson.

La participació dels estats membres en aquesta mena de viver de talent serà voluntària i seran les mateixes administracions estatals les encarregades de gestionar la plataforma. La Comissió Europea també vol que en aquestes aplicacions s'ofereixi tota la informació sobre contractació i procediments de migració als estats membres, així com que incloguin salvaguardes per garantir que les ofertes de feina compleixen amb la legalitat i tinguin unes condicions laborals justes.

Cargando
No hay anuncios

La proposta, però, encara ha de passar pel Consell (estats membres) i el Parlament Europeu i ha de comptar amb el seu vistiplau perquè s'aprovi i es tiri endavant.

Més mobilitat interna i reconeixement de les titulacions estrangeres

La Comissió Europea també convida els estats membres a potenciar la mobilitat educativa arreu del territori del bloc europeu, des de l'educació escolar fins a la formació professional. Brussel·les proposa marcar uns objectius més ambiciosos en aquesta matèria i vol que el 25% de titulats en educació superior i el 15% dels que han fet formació professional hagin tingut experiències de mobilitat formativa.

Cargando
No hay anuncios

L'executiu comunitari també recomana als governs estatals un conjunt de mesures per simplificar i agilitzar el reconeixement de capacitats i titulacions que s'han assolit a països tercers.