Mena diu que estan "avaluant i analitzant en quina situació queda ara Repsol" davant una possible opa hostil

El conseller d'Empresa i Ocupació creu que les altres empreses catalanes "no haurien de patir"

El programa impulsat pel departament d'Empresa i Ocupació pretén recuperar el teixit empresarial, que ha minvat els últims anys.
Ara
18/04/2012
2 min

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha admès que estan "avaluant i analitzant en quina situació queda ara Repsol" davant una possible opa hostil. En una entrevista a 'El món a RAC1', Mena reconeix que els propietaris de Repsol "pensaven en aquesta possibilitat" perquè el govern argentí tenia el punt de mira sobre YPF. Després de l'expropiació, Mena diu que "ara es replanteja la situació" i podria tenir derivades amb altres empreses, com Gas Natural, però al seu parer, "no haurien de patir", perquè tenen "altres socis de referència, per sobre de Repsol, que els donen una posició accionarial molt sòlida". "Hem parlat amb l'empresa i amb Antoni Brufau, i estan analitzant quina resposta han de donar", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En opinió seva, el que ha passat amb YPF és una "operació molt concreta" que ha qualificat de "transgressió de les regles de joc del comerç i de les transaccions internacionals". Per això, creu que la seixantena d'empreses que tenen inversions a l'Argentina "no haurien de patir". El conseller ha dit que s'han posat en contacte amb la majoria, i que "estan tranquil·les".

Tot i això, Mena considera que "futures inversions s'ho pensaran abans d'anar-hi" perquè, a més, "les empreses que ja són allà, des del novembre no poden repatriar dividends". És per això que el conseller considera que "no són bones notícies ni per a les empreses ni per als argentins".

El govern espanyol s'ha "sentit traït i sorprès" pel govern argentí i la relació governamental "està pràcticament trencada", ha afegit. Alhora, ha opinat que l'expropiació d'YPF no és el "millor missatge" per part d'un govern.

Segons Mena, "la decisió no hauria d'afectar el preu de la benzina perquè és una qüestió molt focalitzada i per l'operatòria del sector".

Vendre la sang

Respecte a la proposta del grup Grifols realitzada ahir dimarts que demanava al govern espanyol que es permetés pagar per la sang, cosa que el representant d'aquesta empresa va dir que crearia llocs de treball gràcies a l'obertura de centres de producció de plasma, el conseller ha dit: "N'hi m'ho plantejo". Creu que tot el que fa referència a aquesta qüestió no pot modificar-se "mai per generar ingressos".

stats