Economia 23/04/2013

Rajoy anuncia més retallades, però diu que seran menys dures que les del 2012

El cap de l'executiu "no vol" apujar l'IVA ni l'IRPF i creu que és normal modificar les previsions econòmiques en funció de com evolucionen els esdeveniments

Efe
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha avançat aquest dimecres que és "probable" que l'executiu modifiqui algunes partides pressupostàries, però –ha dit– no hi haurà retallades com les del 2012. Rajoy ha explicat que no vol apujar l'IVA ni l'IRPF, tot i que això "dependrà de l'evolució del creixement i la senda del dèficit".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rajoy s'ha referit a les previsions econòmiques i al pla de reformes que aprovarà aquest divendres el consell de ministres, on també es presentarà el nou quadre macroeconòmic amb les projeccions de caiguda del PIB del govern espanyol en la roda de premsa que ha ofert al Palau de la Moncloa, juntament amb el primer ministre d'Eslovàquia, Robert Fico.

El president espanyol ha recalcat que fer retallades és "absolutament necessari i imprescindible" i ha considerat normal que es modifiquin les previsions econòmiques en funció de l'evolució dels esdeveniments. Rajoy ha recordat també que tots els països i institucions estan canviant les seves.

Dilluns, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, va dir que la caiguda del PIB espanyol podria arribar fins a l'1,5%, el triple de l'actual previsió de l'executiu.

stats