Economia 24/05/2021

Marc Murtra serà el nou president d'Indra

L'enginyer català substituirà Fernando Abril-Martorell, destituït fa pocs dies pel govern espanyol

Ara
2 min
Marc Murtra serà el nou president d'Indra

BarcelonaEl relleu al capdavant d'Indra s'ha resolt en un cap de setmana. Marc Murtra serà qui substitueixi Fernando Abril-Martorell com a president de la companyia, segons va avançar ahir Cinco Días. En concret, la comissió de nomenaments i retribucions de la tecnològica proposarà avui el seu nom perquè així sigui.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Murtra és enginyer industrial, patró de la Fundació La Caixa i soci gerent de Closa Investment Bankers, una firma catalana d'assessorament d'empreses i patrimonis. Al seu currículum també hi ha diversos càrrecs al sector públic: va ser el director de Red.es el 2006, i el responsable d'Educació, Cultura, Esports, Immigració, Joventut, Cooperació Internacional i Participació a l'Ajuntament de Barcelona entre el 2006 i el 2011.

Ara, a tot això i a altres càrrecs al sector privat, s'hi suma la presidència d'Indra, a la qual accedeix després que el govern central destituís formalment Fernando Abril-Martorell divendres. Se suposa que el directiu ho sabia des de feia una setmana, però divendres la companyia va enviar un fet rellevant a la CNMV explicant que el principal accionista de la multinacional espanyola (el govern, a través de la SEPI) havia traslladat la seva voluntat de "promoure un relleu a la presidència" i la seva voluntat de començar "una nova etapa" al capdavant del grup.

Aquesta etapa estarà marcada per la preparació de projectes per captar fons europeus i l'execució d'un pla per llançar una constel·lació de 200 satèl·lits per al control del trànsit aeri amb Enaire. Aquest últim projecte té el suport del mateix govern de Pedro Sánchez. Se sap, també, que Indra està estudiant operacions per adquirir alguna empresa per a la seva unitat digital.

El grup cau a borsa

Abril-Martorell portava a l'empresa des del 2015 i ja estava previst que el seu mandat acabés aquest any. Tot i així, els mercats no han celebrat gaire la notícia. Avui el grup tecnològic arrencava la sessió borsària repetint la posició a cua de l'Íbex-35 que ja tenia la setmana passada, quan va transcendir l'imminent relleu al capdavant de l'empresa. A les 10 del matí els títols d'Indra queien prop d'un 4%, fins als 7,2 euros, una dada que suposa una caiguda de més del 12% en els últims dos dies.

stats