Espanya se situa entre els estats de l'OCDE on més creix l'economia
Les principals economies del món superen els nivells prepandèmics
BarcelonaEspanya és un dels estats de l'OCDE on més va créixer l'economia el segon trimestre d'aquest any, segons les dades publicades per aquesta organització que reuneix les principals economies del món. El producte interior brut (PIB) del conjunt de l'OCDE va augmentar un 0,3% el segon trimestre de l'any en comparació amb el trimestre anterior, en línia amb el que havia passat el primer trimestre.
Amb aquestes dades, el conjunt de les economies més avançades del món va assolir un PIB un 1,5% per sobre del nivell del quart trimestre del 2019, l'últim sense cap impacte de la pandèmia de covid-19. És a dir, el conjunt de les economies de l'OCDE ja havien superat els nivells prepandèmics.
L'economia dels països membres de l'OCDE amb un creixement més elevat va ser el segon trimestre la dels Països Baixos (2,6%), seguida d'Israel (1,7%), Suècia (1,4%) i Espanya (1,1%). A l'altra banda, els principals descensos es van registrar a Polònia (-2,3%), Letònia (-1,4%) i Lituània (-0,4%).
Retrocés als Estats Units i el Regne Unit
Pel que fa als països del G-20 (les vint primeres economies del món), el segon trimestre van créixer en conjunt un 0,2%, malgrat l'impacte de grans economies com la dels Estats Units i la del Regne Unit, que van retrocedir un -0,1% cadascuna. La locomotora europea, Alemanya, va aconseguir créixer un escàs 0,1%, mentre que el Japó i França van millorar un 0,5% i Itàlia i el Canadà van créixer un 1% i un 1,1%, respectivament.
L'economia del G-7, el club dels estats més rics del món, es va situar un 1,6% per sobre del nivell del quart trimestre del 2019 i totes aquestes grans economies havien superat els nivells previs a la pandèmia. En el cas dels Estats Units, es va situar un 2,6% per sobre de l'últim trimestre del 2019 malgrat el retrocés dels dos últims trimestres, mentre que el Canadà se situava un 1,9% per sobre. En el cas de França i Itàlia. l'economia es va situar un 1% per damunt dels nivells precovid, mentre que al Regne Unit s'ha superat un 0,6% els nivells prepandèmia i al Japó un 0,2%. En el cas d'Alemanya només es va aconseguir igualar els nivells precovid.