L'Estat francès serà el principal accionista d'Alstom i s'inclina per l'oferta de GE

El govern gal imposarà severes condicions perquè Alstom mantingui el nivell d'ocupació al país

INTERESSOS El ministre d’Economia, Arnaud Montebourg, veu el decret com una “reconquesta”.
Efe
20/06/2014
2 min

ParísEl Govern francès entra en el capital d'Alstom amb el 20% i es converteix així en el principal accionista del conglomerat energètic per tal de garantir que la inversió i els llocs de treball es mantinguin al territori francès.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha anunciat el ministre d'Economia francès, Arnaud Montebourg, després de reunir-se amb els dirigents de la nord-americana General Electric (GE), d'una banda i amb Siemens i Mitsubisishi de l'altra, que havien fet una oferta alternativa.

Alstom i General Electric crearan tres empreses conjuntes que englobaran les activitats d'energia nuclear de tots dos grups, segons ha aclarit el ministre Montebourg.

L'oferta de l'empresa nord-americana, haurà de ser aprovada ara pel consell d'administració d'Alstom, i valorava les activitats del grup en 12.350 milions d'euros.

L'acord preveu també la possible compra per part d'Alstom de les activitats de senyalització de transport de General Electric per uns 1.000 milions d'euros.

El primer ministre, Manuel Valls, ha confirmat aquesta decisió i ha assegurat que l'aliança els constituirà com "un gran líder en el sector de l'energia, les renovables i els transports".

Una "victòria" per França

El cap de Govern ha declarat que aquest acord és "una victòria col·lectiva" per a França, que va maniobrar inicialment per frenar l'oferta de General Electric. Segons Manuel Valls, l'Executiu francès va fer entrar en competència a l'alemanya Siemens i la japonesa Mitsubishi per assegurar-se que la subhasta incrementaria el preu. D'aquesta manera, el grup nord-americà s'hauria vist obligat a augmentar el preu inicial i a renunciar al projecte d'absorció d'Alstom.

L'objectiu, segons el ministre d'Economia Montebourg, és mantenir la independència energètica de França, l'ocupació i les seus de decisió del conglomerat en el país.

Amb aquest acord, l'Estat s'assegura dret de vet sobre les decisions del grup i la possibilitat d'aprovar el nomenament de la meitat del consell d'administració, a més del seu president.

D'altra banda, General Electric haurà de comprometre's a mantenir la plantilla del grup i a crear 1.000 llocs de treball més.

stats