Economia22/10/2016

L'Ajuntament de Barcelona refà l'acord amb Cisco per començar el centre de 'smart cities'

El nou projecte no compta amb el compromís de cap altra empresa i endarrereix la data prevista d'inauguració fins al 2018

Júlia Manresa
i Júlia Manresa

BarcelonaDesprés de la polèmica al voltant del centre de 'smart cities' de Cisco i Schneider Electric a Barcelona, l'Ajuntament de la ciutat ha anunciat aquest dissabte que ha refet l'acord amb la multinacional Cisco per reprendre el projecte. Després que la transformació de l'antiga fàbrica de Ca l'Alier del 22@ en el que havia de ser el principal centre d'innovació en 'smart cities' de la ciutat quedés congelada amb l'arribada del nou equip de govern a l'Ajuntament, el consistori ha reformulat part de la iniciativa enfocant-la cap a "la millora de la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental", sense Schneider Electric –que se n'ha desvinculat– i amb el compromís de donar més presència a les pimes locals.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons explica el consistori en un comunicat, s'ha signat "una addenda al conveni marc de col·laboració subscrit anteriorment". Així doncs, fonts pròximes a les negociacions anteriors explicaven a l'ARA que aquest projecte estava pràcticament tancat, mentre que l'actual Ajuntament defensava que l'acord no era tan definitiu i que "s'estava reformulant".

Cargando
No hay anuncios

Nova data i noves condicions

L'equip d'Ada Colau, per tant, "dóna un nou impuls a la rehabilitació de Ca l'Alier", però ara haurà de ser el consistori qui assumeixi part del cost de la rehabilitació que, segons el primer acord, havien d'assumir les multinacionals. Així doncs, l'Ajuntament de Barcelona, que ara preveu acabar el projecte el maig del 2018, haurà d'invertir 10 milions d'euros per rehabilitar l'antiga fàbrica. En el conveni inicial, aquesta inversió anava a càrrec de Cisco.

Cargando
No hay anuncios

El comunicat de l'Ajuntament recull les declaracions del regidor d'Empresa i Turisme, Agustí Colom, que afirma que l'acord "permetrà reforçar l'ecosistema innovador de la ciutat i beneficiarà petites i mitjanes empreses i 'start-ups' per crear ocupació de qualitat". Colom explica que la rehabilitació començarà quan s'acabin els treballs de consolidació del subsòl i ha assegurat que "es treballa amb altres empreses per fer-lo un espai obert".

En què s'ha de convertir Ca l'Alier?

Cargando
No hay anuncios

El projecte, tal com defensa ara el consistori de Colau, no s'allunya gaire del que havia projectat l'anterior consistori, més enllà d'haver perdut alguns 'partners' i de posar més l'accent en la col·laboració amb pimes locals, la sostenibilitat i la transformació social.

El consistori detalla que Ca l'Alier es convertirà en un edifici intel·ligent, de zero emissions i autosuficient. A més d'una possible incubadora per a 'start-ups' i espais per a altres empreses, l'Ajuntament explica que les instal·lacions que inclourà el centre seran aquestes:

Cargando
No hay anuncios
  • El centre d'innovació i de demostració de Cisco Systems relacionat amb l'internet de les coses i les 'smart cities'.
  • Les oficines del Barcelona Institute of Technology (BIT), una fundació municipal amb un laboratori de projectes d'innovació aplicats a la ciutat.
  • Sales de recerca i de R+D.
  • Espais tècnics.
  • Zones enjardinades d'ús públic i accés lliure.