La recuperació postcovid

L'ICF i la Generalitat activen 100 milions d'euros en préstecs per a la indústria

Les pimes podran accedir a quantitats d'entre 100.000 euros i 2 milions sobretot per a projectes de digitalització i sostenibilitat

La indústria va ser el sector que més va créixer a Catalunya el primer trimestre. A la imatge, una fàbrica d'electrodomèstics a Oliana (Alt Urgell).
Ara
02/09/2021
2 min

BarcelonaL'Institut Català de Finances (ICF) i el Govern han posat en marxa una nova línia de préstecs dirigits a la indústria. En total, es destinaran 100 milions d'euros a reactivar aquest sector d'activitat. L'objectiu, explica en un comunicat, és "impulsar projectes que contribueixin a la recuperació i l'impuls de l'activitat industrial de pimes i grans empreses". Aquesta empenta, en línia amb el que demana la Unió Europea, se centrarà sobretot en projectes de transformació ecològica i digital.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'import concret dels préstecs oscil·larà entre els 100.000 euros i els 3 milions segons a què es destinin els diners i qui en sigui el beneficiari. Per exemple, en el cas de les pimes es preveuen establir aquests 100.000 euros com a préstec mínim i fixar el màxim en els 2 milions d'euros per a cada projecte. Pel que fa a les grans empreses, la quantitat mínima seran 200.000 euros i la màxima de 3 milions d'euros. En els dos casos, l'import del préstec serà el 80% de la inversió necessària.

D'acord amb el mateix comunicat, les empreses tindran fins a deu anys per tornar els diners prestats i hi haurà la possibilitat d'establir un període de carència de fins a dos anys.

"Aquesta nova línia de préstecs vol ajudar a transformar els processos productius, reforçant les capacitats tecnològiques de les empreses industrials i integrant la sostenibilitat en els seus models de negoci", especifica Natàlia Mas, directora general d'Indústria, l'òrgan del departament d'Empresa i Treball de què depèn la nova línia: "Es persegueix ajudar a assolir més digitalització i eficiència energètica, impulsar l'economia circular i l'ecoinnovació, així com la millora de la seguretat industrial".

"L'accés a finançament a llarg termini que ofereix l'ICF és un element fonamental perquè les empreses puguin dur a terme projectes que els permetin guanyar dimensió i crear ocupació estable i de qualitat", afegeix Víctor Guardiola, conseller delegat de l'entitat financera. De fet, aquesta línia també preveu préstecs per finançar despeses i necessitats corrents de l'empresa, que podran arribar fins al 100% de l'import sol·licitat. En aquest cas, les quantitats màximes seran 500.000 euros per a les pimes i un milió per a les grans empreses.

stats