L’Hotel Barcelona Apolo, també en venda per 90 milions

L'establiment que gestiona Meliá s'uneix a l'onada d'operacions que hi ha al sector

2 min
L'Hotel Barcelona Apolo, del grup Melià, al parel·lel de Barcelona

BarcelonaEl desembarcament de capital a la recerca d’hotels a Barcelona no s’atura. Les restriccions de la pandèmia han situat molts establiments en una situació desesperada i això ho estan aprofitant els fons per desembarcar a la ciutat a la caça d’actius a baix preu. L’últim hotel que ha penjat el cartell d’“en venda” és el Barcelona Apolo, operat per Meliá a l’avinguda del Paral·lel.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han explicat fonts coneixedores de l’operació a l’ARA, l’establiment està en ple procés de venda i el seu propietari, el fons nord-americà Värde Partners, molt actiu en el sector hoteler, en demana una quantitat pròxima als 90 milions d’euros. La primera ronda d’ofertes acaba dimarts vinent i els compradors més interessants podran presentar al març les seves ofertes vinculants. 

L’establiment, de quatre estrelles, està operat per la cadena mallorquina Meliá i té 314 habitacions. Si bé es va veure obligat a tancar el març del 2020 amb l’esclat de la pandèmia, va reobrir les portes el 30 d’agost i des d’aleshores ha seguit acollint hostes fins ara malgrat l’augment de restriccions per fer front al covid dels últims mesos. 

La situació del sector és greu per l’abrupta caiguda del turisme internacional (que frega el 80%) i perquè ara per ara l’ocupació dels hotels no passa del 15%. Això ha propiciat que en els últims mesos el mercat de compravenda d’actius hagi estat molt viu. Aquest dimecres s'ha sabut que el grup alemany Freo preveu invertir 400 milions d’euros en actius immobiliaris i hotels en els dos anys vinents a Espanya. També la gestora de fons Mazabi anunciava la compra d’un hotel a Menorca i la venda d’un altre a Eivissa.

El Mandarin i el Juan Carlos I

Aquesta situació és generalitzada. Tal com ha publicat l’ARA aquest dimecres, dos emblemàtics hotels de cinc estrelles barcelonins, el Mandarin i el Juan Carlos I, estan ara mateix al mercat. Reig Capital ha reiterat que el Mandarin no està en venda; diferents intermediaris i inversors insisteixen que l’establiment està al mercat. Pel que fa al Juan Carlos I, el seu elevat deute –uns 80 milions–, el fet que està situat en terrenys de l’Ajuntament i una lluita pel poder a l’empresa propietària, la saudita Barcelona Projects, compliquen l’operació.

stats