Laboral
Economia24/05/2022

Buff no troba professionals de la confecció per a les seves plantes

La companyia d'Igualada necessita incorporar 140 empleats de la confecció en poc més d'un any

BarcelonaEl sector de la restauració, que no troba cambrers ni cuiners per a aquest estiu, no és l'únic que està patint la manca de personal. També el tèxtil està tenint problemes per contractar professionals de la confecció. L'empresa Original Buff, amb seu a Igualada i que té com a producte estrella el mocador tubular, ha explicat aquest dimarts que vol ampliar la plantilla amb 140 empleats d'aquest àmbit des d'ara i fins a finals del 2023, però que els està resultant "una àrdua tasca" perquè no en troben. "Actualment, comptem amb 108 professionals de la confecció que, ens pocs anys, necessitaran un relleu generacional i, per aquest motiu, ens estem anticipant", explica la responsable de personal de Buff, Almudena Cara.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Concretament, la companyia vol incorporar 140 treballadors, 70 abans que acabi aquest any i l'altra meitat durant el 2023. Aquestes incorporacions doblaran la plantilla de l'àrea de confecció, formada per 108 empleats, i se sumaran a les 350 persones que treballen a Buff. "Les noves generacions no se senten atretes per aquest sector tan madur i encara no tenen la formació necessària per rellevar el nostre equip de professionals", lamenta Cara. El personal s'incorporarà a l'edifici que la companyia acaba d'estrenar i que ha suposat una inversió d'1,4 milions d'euros.

Cargando
No hay anuncios

Escola de confecció

De fet, davant d'aquests dificultats a l'hora de trobar personal, la companyia ja va impulsar al març una escola de confecció amb formació i pràctiques remunerades. De moment ha contractat quatre joves que mentre es formen al centre també treballen a l'empresa amb un contracte laboral i rebent la remuneració estipulada en el conveni col·lectiu. "L'objectiu és poder seguir comptant amb elles, una vegada hagin acabat la seva formació i les seves pràctiques. I, en els pròxims anys, ampliar aquesta formació a un nombre creixent de persones que tinguin dificultats per a accedir al mercat laboral".

Cargando
No hay anuncios

L'escola, que es va crear precisament amb el propòsit de promoure el relleu generacional en l'ofici de la confecció i assegurar la continuïtat d'aquesta professió molt arrelada a Igualada, es va dur a terme gràcies a un acord amb la Fundació tèxtil FITEX i l'Ajuntament d'Igualada, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i Igualada Fashion Lab.