Telecomunicacions

Llum verda a una nova macrooperació de Cellnex, que tindrà 130.000 torres de telecomunicacions

La companyia tanca l'últim serrell per comprar 6.000 emplaçaments de CK Hutchinson al Regne Unit

BarcelonaLlum verda de la CMA, l'autoritat dels mercats i la competència britànica, per aprovar la compra per part de Cellnex de 6.000 torres de telecomunicacions de CK Hutchinson al Regne Unit. El vistiplau inclou algunes condicions: la companyia catalana haurà de desinvertir en uns 1.000 emplaçaments que controla actualment en aquest mercat i que se solapen amb els del grup amb seu a Hong Kong. A finals de desembre, el regulador britànic va alertar que l'operació plantejada per Cellnex podria suposar problemes per a la competència i generar un augment de preus al sector. Finalment, ha avalat l'adquisició si es compleixin aquestes limitacions.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Era l'última transacció que faltava per tancar una macrooperació per la qual Cellnex ha aconseguit el control de 24.600 torres de CK Hutchinson en sis països europeus: Àustria, Irlanda, Dinamarca, Suècia, Itàlia i el Regne Unit. Es tracta d'un desemborsament total de 10.000 milions d'euros i els acords també inclouen el desplegament de fins a 5.250 nous emplaçaments durant els vuit anys vinent, amb una inversió addicional de 1.150 milions.

Cargando
No hay anuncios

Més de 130.000 torres

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha assegurat que "el conjunt dels acords amb CK Hutchinson no només enforteixen" la posició de l'empresa "com a principal operador paneuropeu", sinó que també reforcen la relació amb els seus clients i obren noves oportunitats de col·laboració. "Aquesta racionalització de la infraestructura gestionada per un operador neutre com Cellnex crearà els incentius necessaris per accelerar, millorar i ampliar la cobertura mòbil, inclosa la del 5G, en aquests mercats clau", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

Cellnex ja gestiona més de 130.000 torres de telecomunicacions –incloent-hi els desplegaments previstos fins al 2030– en una dotzena de països europeus. L'operador va perdre 351 milions d'euros el 2021, un 160% més que el primer any de pandèmia, precisament pel fort ritme inversor que ha engegat els últims anys i les despeses extraordinàries com l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) a les seves filials espanyoles. Tot i això, el grup va disparar els ingressos un 58%, fins a arribar als 2.536 milions.