Mineria

Trobat a Botswana el segon diamant més gran de la història

La pedra podria tenir un valor de 36 M€

ARA
1 min
BOTSWANA-DIAMONDS/

BarcelonaLa companyia minera canadenca Lucara Diamonds ha anunciat la troballa d'un diamant "excepcional" de 2.492 quirats a la seva mina de Karowe, a Botswana. Es tracta, doncs, del diamant més gran recuperat des de l'anomenat Cullinan, de 3.106 quirats, que es va descobrir en una mina de Sud-àfrica el 1905 i va ser tallat en diverses peces, algunes de les quals formen part de les joies de la corona britànica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La recuperació de la pedra, que segons Lucara és "un dels diamants en brut més grans mai desenterrats", va ser possible gràcies a l'ús de tecnologia de transmissió de raigs X per part de l'empresa canadenca, utilitzada des del 2017 per Lucara per identificar i preservar diamants grans i d'alt valor.

En aquest sentit, Lucara Diamonds ha destacat que la troballa subratlla la reputació de Karowe com un actiu de classe mundial i ha recordat que aquesta última recuperació se suma a altres de la mateixa mina, incloent-hi els diamants Sewelo, de 1.758 quirats, i el Lesedi La Rona, de 1.109 quirats.

El diamant al costat d'una pilota de golf

Tot i que la companyia canadenca ha evitat donar un preu estimat a la pedra, fonts properes a Lucara han apuntat al diari britànic Financial Times que el diamant podria valdre uns 40 milions de dòlars (uns 36 milions d'euros). La troballa ha provocat una pujada del 90% de les accions de Lucara en l'obertura de la sessió d'aquest dijous a la borsa de Toronto, però a mitja jornada l'augment s'havia moderat al 40%.

stats