Una empresa tèxtil xinesa instal·la una fàbrica a Ripollet
Shanghai Jingqingrong Garment invertirà tres milions en la seva primera planta a Europa
BarcelonaL'empresa tèxtil xinesa Shanghai Jingqingrong Garment obrirà a Ripollet, al Vallès Occidental, la seva primera fàbrica a l'estranger, amb una inversió aproximada de tres milions d'euros, segons ha informat aquest dimarts en un comunicat el departament d'Empresa i Treball de la Generalitat. La nova planta donarà feina a una trentena de treballadors i començarà a funcionar, previsiblement, durant el primer trimestre d'aquest any.
Aquesta serà la tercera factoria de la companyia, que ja n'opera dues més a les províncies xineses de Henan i Anhui, a l'est del país, amb una plantilla total d'uns 2.000 empleats. El grup, que com indica el seu nom té seu a Xangai, es dedica a la fabricació, disseny i distribució de peces de roba. Entre els seus clients hi ha multinacionals de la moda com ara la sueca H&M, la japonesa Uniqlo i la britànica COS.
Segons càlculs d'Acció, en els últims cinc anys Catalunya ha rebut un total de 1.164 milions d'euros d'inversions empresarials provinents de la Xina, la qual cosa ha suposat la creació d'uns 2.100 llocs de treball nous. Amb l'arribada ara de Shanghai Jingqingrong Garment, ja són 114 les filials d'empreses del país asiàtic amb presència en territori català. "No és casual que empreses xineses com Shanghai Jingqingrong Garment decideixin començar la seva estratègia d’expansió internacional a Catalunya: un dels territoris més industrialitzats d’Europa i una de les principals portes d’entrada al continent", ha assegurat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, al comunicat.
La inversió ha rebut el suport d'Acció, l'agència de competitivitat del govern català. Concretament, la inversió es va captar durant el viatge institucional de la Generalitat a la Xina de l'octubre.
Increment de l'activitat industrial a la Xina
L'anunci de la inversió a Catalunya arriba el mateix dia que s'han conegut les dades de desembre de l'activitat industrial a la Xina, que han superat les expectatives. Així doncs, l'índex gerent de compres (PMI, per les sigles en anglès, elaborat per la consultora britànica IHS Markit) de l'activitat manufacturera ha passat dels 50,7 punts als 50,8 punts, la xifra més elevada dels últims quatre mesos. Si l'indicador es troba per damunt de 50, representa un creixement de l'activitat.
La dada contrasta amb les xifres de l'oficina d'estadística del govern xinès, que va apuntar a una contracció durant el mes passat. Des de la sortida de la pandèmia, la indústria xinesa ha patit diversos sotracs que han impactat negativament en l'economia del país, un fet que ha coincidit també amb problemes al sector immobiliari després d'anys de creixements desmesurats.