Dow Chemical fabricarà 20.000 tones d'ampolletes de col·liri a l'any a Tarragona
La multinacional nord-americana va tancar el 2022 amb un volum de negoci de 2.189 milions a l'Estat
La CanonjaLa multinacional nord-americana Dow Chemical ha escollit la planta que té a Tarragona per iniciar la fabricació d'un polietilè especial que serveix per produir les ampolletes de col·liri que es venen a les farmàcies. L'any 2022, la companyia va invertir 62 milions d'euros a les dues plantes que té a l'Estat i bona part d'aquests diners van anar a parar a les instal·lacions tarragonines per millorar la seguretat i poder engegar la transformació necessària per fabricar aquest producte, segons ha explicat aquest dimarts el director del complex industrial de Dow Chemical a Tarragona, Ignasi Cañagueral.
Dow només fabricarà aquest tipus de polietilè a la planta de la Canonja (Tarragonès) i, segons les previsions de la companyia, en produirà prou per poder fabricar 20.000 tones d'ampolletes l'any. Cañagueral s'ha mostrat orgullós que la companyia hagi escollit les instal·lacions catalanes per fabricar "productes d'alt valor" a partir de finals d'any.
La bona nova, però, arriba en un context complicat per al sector. L'increment del preu de l'energia i de les primeres matèries ha passat factura i el 2022 no va ser com desitjava la companyia. "La segona meitat de l'any va ser negativa", ha reconegut Cañagueral: "Tant és així, que ja està entrant molt producte de fora", principalment dels Estats Units.
Dow Chemical Ibérica va tancar el 2022 amb un volum de negoci de 2.189 milions d'euros, una xifra que suposa un increment del 60% respecte a l'any anterior. Aquest increment es deu a l'escalada dels preus que va afectar l'empresa i va haver de repercutir una bona part del sobrecost als clients.
Objectius d'emissions
Tant Cañagueral com el president de Dow Chemical Ibérica, Antonio Logroño, han insistit que el futur de la indústria química passa per "ser més sostenible". De fet, la companyia ja treballa per reduir en un 80% les emissions de CO2 el 2030 i per arribar a la neutralitat climàtica el 2050. La companyia emet actualment un milió de tones de CO2 a l'any. Per facilitar la transició, els dos responsables de la multinacional han insistit que cal "més inversió" de l'administració pública i han recordat la demanda de poder emmagatzemar el CO2 com ja fan altres països. La indústria química encara no és capaç d'usar el diòxid de carboni per poder fabricar productes, però està convençuda que en els pròxims anys assolirà aquest coneixement.