La indústria càrnia catalana va tancar el 2011 amb un increment de la producció del 2%
Les exportacions han augmentat un 19% respecte el 2010 i representen el 62,5% del total d'exportacions de carn espanyola
BarcelonaLa producció de carn a Catalunya va augmentar l'any passat en un 2%, superant per primer cop el milió i mig de tones, considerant només les produccions d'animals d'abast. Dins del sector, la indústria del porcí continua sent la més rellevant. Durant el 2011, es van sacrificar a Catalunya un total de 17,3 milions de porcs, una xifra que suposa un augment del 2,4% en relació al 2010.
Pel que fa a les exportacions, el 2011 es va tancar amb prop de 950.000 tones de carn exportada, assolint unes vendes a l'exterior superiors a 2.000 milions d'euros. Aquesta xifra suposa un creixement del 19% respecte el 2010 i representa el 62,5% del total d'exportacions de carn espanyola.
Quant al comerç exterior català de carn de porc, aquest representa el 68% del total de les exportacions espanyoles, amb un augment de 115.000 tones respecte el 2010.
Actualment Catalunya exporta el 60,6% de la seva producció de carn porcina.