Immobiliari

Reviu, el portal de ressenyes de pisos per evitar que el llogater vagi "a cegues"

La plataforma, de moment només disponible per a Barcelona, també donarà consells i informació sobre les immobiliàries

2 min
Un noi consulta la web Reviu per saber opinions i ressenyes de pisos a Barcelona.

BarcelonaUna nova plataforma web ha sortit al mercat per fer competència als coneguts portals immobiliaris. Es tracta de Reviu (reviucasa.com), un portal d'habitatges on compartir i buscar ressenyes anònimes de pisos a Barcelona que té per objectiu evitar que el llogater vagi "a cegues" a l'hora de buscar un pis, per així superar "l'asimetria d'informació" que actualment caracteritza el mercat de l'habitatge.

Inscriu-te a la newsletter Habitatge Inscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Amb aquesta promesa, la iniciativa fa tres mesos que recull finançament a la plataforma de micromecenatge Goteo. Al darrere hi ha l'Institut de Recerca Urbana de Barcelona (IDRA) i en aquest temps han aconseguit superar el capital òptim perquè el projecte tiri endavant, amb més de 18.300 euros. El projecte, segons l'IDRA, pretén fomentar la transparència entre llogaters i propietaris i la rendició de comptes en l'accés a l'habitatge, a més de posar fi als abusos i l'especulació de preus. Estarà disponible en català, castellà i anglès.

"Volem que Reviu combini rigorositat i entreteniment, que l'experiència dura i traumàtica de buscar pis i viure en ciutats com Barcelona es faci de forma més amena", ha explicat el codirector de l'IDRA Jaime Palomera, en una roda de premsa. De fet, la iniciativa s'ha presentat aquest dilluns la Sala Paral·lel 62 de Barcelona en un acte amb diferents còmics.

El portal està articulat amb el suport de Google Maps i el cadastre i permet als que busquen una nova llar cercar adreces a la ciutat de Barcelona i veure les opinions de l'habitatge, la immobiliària i el propietari que han deixat anteriors inquilins. Aquestes ressenyes surten d'un qüestionari que poden respondre antics llogaters sobre l'estada en aquell pis i brinden informació com les qualitats de l'immoble –llum, temperatura, soroll, serveis i manteniment–, el preu, el tracte de la immobiliària i el propietari, la comunitat de veïns –per saber si hi ha famílies, parelles joves o pisos turístics– i les condicions de les zones comunes, els serveis i l'ambient del barri. Alhora, les immobiliàries tindran un enllaç actiu, de manera que potencials llogaters podran anar a una pàgina dins el portal per consultar informació sobre cada companyia.

El portal també oferirà recursos pràctics, consells i vídeos explicatius relacionats amb el lloguer d'habitatges a Barcelona, com les implicacions de la nova llei de regulació de preus i els drets dels inquilins. En cas de detectar ressenyes sospitoses, els seus responsables es reserven el dret de demanar informació com el contracte de lloguer. La previsió dels impulsors és expandir-lo a altres ciutats.

stats