Immobiliari

Barcelona, capital del lloguer de temporada en un rànquing on irromp Girona

La capital catalana lidera la caiguda d'anuncis d'arrendaments permanents, que han baixat un 45% en tres mesos

2 min
Habitatges de Barcelona en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEls anuncis de lloguers de temporada segueixen aflorant entre els principals portals immobiliaris a l'espera de la regulació que ha de posar fre a aquesta modalitat. La prova d'això és que, en els últims tres mesos, l'oferta d'arrendaments temporals s'ha disparat un 55% a tot Espanya, amb Barcelona com a màxim exponent: quatre de cada deu anuncis a la capital catalana ja són de temporada.

Així ho recull l'últim estudi d'Idealista sobre la matèria, que contraposa aquesta febre amb una davallada de l'oferta de lloguer permanent del 17% a tot l'Estat. Barcelona torna a sortir a la foto i no ho fa ben parada: és la ciutat en què aquesta davallada d'anuncis de lloguer residencial és més pronunciada, amb una caiguda del 45%. L'altre titular català és per a Girona: els últims tres mesos els arrendaments temporals s'han disparat un 213% a la ciutat, fins a representar el 20% dels anuncis a Idealista. La capital gironina és la tercera ciutat de l'Estat amb un percentatge d'anuncis més elevat, per darrere de Barcelona (42%) i Sant Sebastià (34%).

Una tendència generalitzada

En grans ciutats, Màlaga és la que ha registrat un increment més gran de l'oferta de temporada, que compta amb un 99% més que fa un any, seguida de Bilbao (73%), Palma (72%), València (70%), Sevilla (63%), Madrid (53%) i Barcelona (48%). En mercats més petits, aquesta modalitat s'ha disparat per l'aparició de cop d'uns quants anuncis, com Badajoz (1956%), Pontevedra (800%), Múrcia (417%) o Osca (400%).

Fins a 21 capitals de província espanyoles tenen més del doble de lloguers de temporada que fa un any, mentre que el lloguer permanent continua caient en quasi totes les grans ciutats, excepte a Màlaga, on ha crescut un 4%. Després de Barcelona, les ciutats en les quals més cau són Sant Sebastià (-32%), Sevilla (-27%), Madrid (-22%), Bilbao (-22%), Alacant (-8%) i València (-6%).

A principis de juliol, el govern espanyol va presentar les conclusions del grup de treball posat en marxa fa mig any per regular el lloguer de temporada a través de dues vies: un decret llei urgent que prendrà forma abans d'acabar l'estiu i un retoc de la llei de la propietat horitzontal.

stats