Immobiliari

Barcelona, capital del lloguer de temporada en un rànquing on irromp Girona

La capital catalana lidera la caiguda d'anuncis d'arrendaments permanents, que han baixat un 45% en tres mesos

BarcelonaEls anuncis de lloguers de temporada segueixen aflorant entre els principals portals immobiliaris a l'espera de la regulació que ha de posar fre a aquesta modalitat. La prova d'això és que, en els últims tres mesos, l'oferta d'arrendaments temporals s'ha disparat un 55% a tot Espanya, amb Barcelona com a màxim exponent: quatre de cada deu anuncis a la capital catalana ja són de temporada.

Cargando
No hay anuncios

Així ho recull l'últim estudi d'Idealista sobre la matèria, que contraposa aquesta febre amb una davallada de l'oferta de lloguer permanent del 17% a tot l'Estat. Barcelona torna a sortir a la foto i no ho fa ben parada: és la ciutat en què aquesta davallada d'anuncis de lloguer residencial és més pronunciada, amb una caiguda del 45%. L'altre titular català és per a Girona: els últims tres mesos els arrendaments temporals s'han disparat un 213% a la ciutat, fins a representar el 20% dels anuncis a Idealista. La capital gironina és la tercera ciutat de l'Estat amb un percentatge d'anuncis més elevat, per darrere de Barcelona (42%) i Sant Sebastià (34%).

Una tendència generalitzada

En grans ciutats, Màlaga és la que ha registrat un increment més gran de l'oferta de temporada, que compta amb un 99% més que fa un any, seguida de Bilbao (73%), Palma (72%), València (70%), Sevilla (63%), Madrid (53%) i Barcelona (48%). En mercats més petits, aquesta modalitat s'ha disparat per l'aparició de cop d'uns quants anuncis, com Badajoz (1956%), Pontevedra (800%), Múrcia (417%) o Osca (400%).

Cargando
No hay anuncios

Fins a 21 capitals de província espanyoles tenen més del doble de lloguers de temporada que fa un any, mentre que el lloguer permanent continua caient en quasi totes les grans ciutats, excepte a Màlaga, on ha crescut un 4%. Després de Barcelona, les ciutats en les quals més cau són Sant Sebastià (-32%), Sevilla (-27%), Madrid (-22%), Bilbao (-22%), Alacant (-8%) i València (-6%).

A principis de juliol, el govern espanyol va presentar les conclusions del grup de treball posat en marxa fa mig any per regular el lloguer de temporada a través de dues vies: un decret llei urgent que prendrà forma abans d'acabar l'estiu i un retoc de la llei de la propietat horitzontal.