Economia23/02/2014

Com es mouen els diners de l'emigració/immigració pel món? Un mapa interactiu ho mostra

Els emigrants van enviar als seus països d'origen 384.000 milions d'euros l'any 2012, segons un estudi del 'Pew Research'

Ara
i Ara

BarcelonaL'any 2012 milions d'emigrants van enviar als seus països d'origen un total de 384 mil milions d'euros, segons un nou estudi del 'Pew Research'. L'estudi, detallat en un mapa interactiu on es poden seguir els fluxos dels diners que surten i marxen de cada país, conforma una radiografia acurada no només de les entrades i sortides de capital, sinó també de la importància que aquests moviments de diners tenen per a l'economia mundial.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La taula de països del món des d'on surten més diners cap a la resta l'encapçalen els Estats Units. L'any 2012 els migrants que vivien als EUA van treure del país prop de 90 mil milions d'euros, que van anar a parar als seus països d'origen. En canvi, només 3.291 milions d'euros van entrar als EUA procedents de la resta del món. En l'extrem oposat hi ha l'Índia, on el balanç entre allò que entra i allò que surt es capgira: des de l'Índia van sortir cap a la resta del món 8.052 milions, però hi van arribar 50.461 milions.

Cargando
No hay anuncios

Entrades i sortides a Espanya

El balanç espanyol és més ajustat, i demostra clarament els efectes de la crisi econòmica, que ha trencat el saldo migratori i ha vist com molts espanyols emigren a l'estranger. En total, van sortir d'Espanya 13.531 milions d'euros, i hi van entrar 7.373 milions. El principal país receptor dels diners enviats des d'Espanya va ser França, seguit del Marroc, Equador, Bèlgica, Romania, Alemanya i la Xina. Pel que fa als diners que van arribar a Espanya, la majoria es van enviar des de França, seguida d'Alemanya, Argentina, els Estats Units, Veneçuela i Suïssa.

Cargando
No hay anuncios

Canvis en les migracions mundials

Més enllà de l'aspecte purament econòmic, l'estudi de 'Pew Research' confirma els canvis experimentats en els models migratoris arreu del món. Uns canvis que han fet que la majoria dels emigrants s'estableixin en els països més rics. El creixement als Estats Units és espectacular: un de cada cinc emigrants viu als Estats Units, comparat amb un de cada sis l'any 1990. Als EUA hi viuen 48,8 milions d'immigrants. És el país del món amb més immigrants, per davant de Rússia (11 milions) i Alemanya (9,8). Espanya, que no entrava en el top 10 de països receptors d'immigrants l'any 1990, ocupa la desena posició el 2013, amb 6,5 milions, la mateixa que Austràlia. L'estudi apunta que cada vegada més persones emigren no des de països pobres sinó des de països amb rendes relativament altes, com Mèxic.