Tecnologia

Hewlett Packard reclamarà 4.000 milions de dòlars al difunt magnat Mike Lynch

La tecnològica dels EUA seguirà amb la demanda contra la vídua de l'empresari, que va sobreviure al naufragi del superiot 'Bayesian'

ARA
2 min
L'empresari Mike Lynch

Hewlett Packard Enterprise ha confirmat que continuarà amb la demanda contra el difunt magnat tecnològic Mike Lynch, a qui reclama per danys i perjudicis 4.000 milions de dòlars (quasi 3.700 milions d'euros), segons informa el diari The Guardian. La companyia dels Estats Units ha informat en un comunicat que continuarà amb el procés legal "fins a la seva conclusió", tot i la mort de Lynch el mes d'agost quan el seu iot va naufragar davant la costa d'Itàlia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

HP ja va guanyar una demanda contra Lynch davant els tribunals anglesos el 2022, després d'acusar-lo a ell i al seu exdirector financer Sushovan Hussain de frau per l'adquisició de la seva empresa de software Autonomy per 11.000 milions de dòlars. Així, s'espera que aviat hi hagi sentència per la reclamació de danys i perjudicis, malgrat que el jutge Hildyard, que porta el cas, ja va dir el 2022 que esperava que els denunciats haguessin d'afrontar els danys, segons recull el diari britànic.

Lynch, de 59 anys, va ser absolt en un judici penal per frau per la venda d'Autonomy als Estats Units el mes de juny passat. Ell i la seva filla Hannah eren entre les set persones que van morir en el superiot que es va enfonsar davant la costa de Sicília. HP ha dit que al febrer es va celebrar l'audiència per danys i perjudicis i la decisió del jutge "arribarà a temps", i ha remarcat que la companyia continuarà amb el procés "fins a la seva fi".

La vídua de Lynch, Angela Bacares, també era al iot quan es va enfonsar, però és una de les quinze persones que van poder ser rescatades amb vida. Segons la llista de les persones més riques del Sunday Times, la fortuna conjunta del matrimoni era d'uns 500 milions de lliures esterlines (quasi 600 milions d'euros).

Oliver Embley, soci del bufet d'advocats Wedlake Bell, amb seu a Londres, va dir que HP ha de tenir en compte qüestions legals, morals i de reputació en la demanda contra Lynch per danys i perjudicis. “Són una empresa que cotitza a la borsa i tenen un deure fiduciari amb els seus accionistes", va indicar al The Guardian. "Legalment estan obligats a actuar en benefici dels seus accionistes, però moralment continuar amb la demanda és qüestionable", va assenyalar. "I des d'una perspectiva publicitària, els podria resultar contraproduent. A la pràctica, estarien demandant la seva vídua, i això no queda bé”, va reblar.

stats