La Penya rellançarà el seu projecte de la mà de Grífols
La família catalana comprarà el club badaloní, segons ‘Palco23’
BarcelonaEl Divina Seguros Joventut sembla posar definitivament punt final als problemes econòmics. Segons va anunciar ahir el portal Palco23, el club badaloní posa en marxa una ampliació de capital de 3,69 milions d’euros que li permetrà liquidar tots els deutes i tenir els diners necessaris a la caixa per continuar funcionant. El portal especialitzat en economia en l’esport assegura que l’entrada de diners al club està assegurada per Scranton Enterprises, un vehicle d’inversió controlat per la família Grífols, fundadora de la multinacional farmacèutica que porta el mateix nom. La firma passaria a monopolitzar la massa salarial de la Penya, però sense crear situacions traumàtiques. El club mantindrà la seva essència, amb el mateix escut, els colors corporatius i la seu a l’Olímpic de Badalona, on el bàsquet formatiu continuarà sent central. A les oficines tampoc hi haurà decisions dràstiques.
Segons ha pogut confirmar l’ARA, Grífols es compromet a quedar-se totes les accions que no subscriguin la resta d’accionistes. La seva participació arriba aproximadament al 75%, sent el principal actiu de l’entitat. El consell d’administració hauria aprovat aquesta operació la setmana passada i es farà de manera que cada soci pugui comprar tres accions per cada acció que ja tingui. Tot i així, fonts de la negociació esmentades per Palco23 asseguren que difícilment els socis arribaran a cobrir el 100% de l’ampliació per ells mateixos. No es preveuen canvis en la direcció del Divina Seguros Joventut. El futur màxim accionista continuarà comptant amb l’actual equip gestor, amb el president Juanan Morales. Hi haurà tres cares noves al consell d’administració que seran designades per Scranton Enterprises.
Estabilitat i creixement
L’entrada en vigor de totes aquestes mesures començarà el 13 de setembre, a la junta general extraordinària d’accionistes que va convocar ahir el Joventut. L’impacte de Grífols, a banda de diners, molts diners, implica estabilitat. La fortuna de la família fundadora de la marca farmacèutica està estimada en uns 3.800 milions d’euros, un patrimoni empresarial de referència a escala catalana (el segon) i estatal (la vuitena més rica). Transmetre que la millora en termes de recursos és a llarg termini seria clau per a futurs acords.
El club badaloní passarà d’una situació límit, a un pas de la liquidació, a rellançar un projecte esportiu que fa temporades que sobreviu. “Ens veiem capacitats per tirar endavant la situació si els compromisos signats es compleixen. La Penya no té un problema econòmic, té un problema de tresoreria perquè no ha rebut ingressos que tenia compromesos”, va exposar Morales el mes de març passat, en una junta vital per al futur del club. L’amenaça de desaparèixer era real per la seva situació financera, amb deutes i impagaments als treballadors. El desbloqueig de subvencions i acords que tenia pactada la direcció va permetre que el Joventut pogués respirar tranquil i, com a mínim, mantenir l’estructura fins a final de temporada. El pas d’aquest estiu és significatiu i convida a l’optimisme, especialment des de la pista.
Fitxar jugadors i conservar-ne d’altres serà una mica menys utòpic. Si hi ha menys necessitats hi ha marge per prendre decisions. El rendiment de la segona volta de la temporada passada és un argument més en la direcció que es marca el club. Setmanes enrere va anunciar que el CB Prat tornarà a ser el seu equip filial a la LEB Or. Un escenari interessant per promocionar els joves de la casa.