Tecnologia

Google aterra a Barcelona i promet "generar impacte" en l'economia catalana

La companyia donarà feina a 40 persones i activarà un fons d'1 M€ per a projectes sobre l'emergència climàtica

P.S.A.
i P.S.A.

BarcelonaGoogle ja compta amb una (petita) seu barcelonina. El cercador ha celebrat aquest dimecres la inauguració de les seves noves oficines a la capital catalana en un acte que ha reunit alts representants del govern espanyol, de la Generalitat i de l'Ajuntament i en el qual l'empresa ha subratllat la seva aposta per contribuir a la transformació digital local. Des d'aquestes instal·lacions, on treballen unes 40 persones, la multinacional pretén impulsar la seva aliança amb altres empreses tecnològiques de Barcelona i jugar un paper més protagonista en la transició cap a una economia i una societat cada vegada més digitals.

Inscriu-te a la newsletter Rato i la nostra condemnaInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquesta línia s'han pronunciat la directora general de Google Espanya i Portugal, Fuencisla Clemares, i el director d'assumptes públics i institucionals de la firma, Miguel Escassi, durant l'esdeveniment, celebrat en un antic espai industrial pròxim a plaça Espanya. Les oficines, però, estan situades a la Gran Via amb plaça Universitat. "El nostre objectiu és generar impacte a Catalunya, reforçar relacions i col·laborar per impulsar el creixement i la internacionalització de l'economia tecnològica catalana", ha sostingut Escassi.

Cargando
No hay anuncios

El director de la seu serà Danilo Colnaghi, que s’ha dirigit als assistents en català per presentar la inauguració. “Celebrem l’inici d’un camó de col·laboració amb l’objectiu d’educar, digitalitzar i donar cada cop més suport a més empreses d’aquesta regió que és cada cop més important per a nosaltres”.

Google va desembarcar a Espanya el 2003 i la nova oficina suposa un impuls a la seva col·laboració amb les administracions públiques i el teixit productiu. A l'acte hi han assistit el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, entre d'altres. Sánchez ha destacat que l'arribada de Google a Barcelona suposa "un reconeixement" del talent de la ciutat i de la seva potencialitat per encarar els reptes de futur. En aquest punt, ha dit que l'obertura confirma també "que s'obre una nova etapa i un nou clima de convivència per atreure empreses i no espantar-les".

Cargando
No hay anuncios

Fons d'un milió d'euros per a l'emergència climàtica

Per la seva banda, Pere Aragonès ha assegurat que l'aposta de Google per Barcelona "demostra com és d'atractiva la ciutat i Catalunya" per a empreses tan innovadores com el gegant nord-americà. "Catalunya té una posició estratègica com a porta d'entrada a Europa i Barcelona atreu talent i inversions. Som conscients d'aquests actius i volem fer un pas més enllà amb projectes com convertir-nos en la capital tecnològica del sud d'Europa i l'aposta pel xip europeu", ha dit.

Cargando
No hay anuncios

En un comunicat, Google ha assegurat que la seva aposta per la capital catalana no se cenyeix només al teixit empresarial i posarà el focus, per exemple, en ajudar en la seva transició digital al sector del turisme, que suposa un 12% del PIB a la capital catalana. La companyia ha destacat, a més, que atorgarà a Barcelona un fons d'un milió d'euros per a projectes destinats a pal·liar l'emergència climàtica i li oferirà ajuda en matèria de competències digitals.