Economia27/08/2018

Nou cicle a El Corte Inglés: marxa Gimeno després d’un pacte milionari

L’expresident accepta sortir del consell i la junta nomena Becker com a nou conseller independent

Núria Martínez / Albert Cadenet
i Núria Martínez / Albert Cadenet

Madrid / BarcelonaDesprés d’una guerra oberta entre familiars que ha arribat als tribunals, Dimas Gimeno va renunciar dissabte a la tarda al seu càrrec de conseller a El Corte Inglés. Les dues parts van arribar a un acord milionari perquè Gimeno acabés la seva relació amb el grup hores abans que la junta d’accionistes celebrada ahir el destituís de forma poc amistosa. D’aquest manera -i després que ja fos destituït com a president al juny- desapareix qualsevol relació jurídica entre el nebot del fundador d’El Corte Inglés, Isidoro Álvarez, i la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Rato i la nostra condemnaInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, l’acord al qual van arribar in extremis inclou la retirada de la demanda que va interposar Gimeno contra el consell d’administració del 14 de juny, que va designar Nuño de la Rosa nou president i que va acordar el seu cessament.

Cargando
No hay anuncios

Fonts pròximes a Gimeno van explicar que la renúncia a formar part del consell pretén “no perjudicar els interessos” d’El Corte Inglés a causa del “grau de tensió a què s’havia arribat en les últimes setmanes”.

Una vegada coneguda la decisió de Gimeno, la junta d’El Corte Inglés va aprovar el nomenament de l’economista Fernando Becker com el seu substitut en qualitat de conseller independent. Entre altres càrrecs, Becker ha sigut conseller d’Economia i Hisenda de la Junta de Castella i Lleó, president de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) i ha ocupat diversos llocs directius a Iberdrola.

Cargando
No hay anuncios

La junta també va renovar com a consellers Florencio Lasaga (83 anys) i Carlos Martínez Echevarría (81 anys), que passen d’executius a externs; i Cartera Mancor (7%), representada per Paloma García Peña. Durant la junta també es va aprovar la reincorporació de Corporación Ceslar (9%) al màxim òrgan de decisió de l’empresa. El 2015 la seva representant, Carlota Areces, va ser expulsada per la junta. Suposadament Areces va revelar informació confidencial del grup en el marc de l’operació que va donar entrada a la companyia al xeic Hamad Bin Jassim Bin Jaber al-Thani (10%). El consell d’administració de l’empresa, doncs, s’amplia a 11 membres.

Amb aquests canvis, el president de la companyia, Jesús Nuño de la Rosa, va reivindicar en el seu discurs que El Corte Inglés vol donar “un nou impuls en transparència i bon govern corporatiu” en aquesta nova etapa.

Cargando
No hay anuncios

“La nostra prioritat és consolidar la unitat com a norma fonamental i base de la nostra fortalesa. Unitat al consell d’administració, a la direcció de l’empresa i dels nostres empleats i col·laboradors”, va apuntar Nuño durant la junta. A més, va afegir que aquesta unió ha de “ser percebuda pels nostres clients, proveïdors, per les institucions i, per descomptat, pels accionistes”.

Pel que fa a les línies mestres de la companyia, Nuño va explicar que treballen per posar en marxa un pla estratègic per al negoci de retail, que aposten per l’omnicanalitat, potenciant tant les botigues físiques com la part online. Finalment va anunciar que volen potenciar la internacionalització. Després de la sortida de Gimeno, caldrà veure com es desenvolupa aquesta nova etapa.