La Generalitat amplia a tots els sectors l'accés a les ajudes a la solvència empresarial
La nova convocatòria suposa destinar-hi 463 milions d'euros més
BarcelonaEl govern de la Generalitat ha tancat finalment aquest divendres l'acord amb els agents socials que permet a empreses de tots els sectors accedir a les ajudes a la solvència empresarial. L'executiu català havia pactat ara fa un mes amb les patronals Foment i Pimec i els sindicats CCOO i UGT ampliar el nombre de sectors que podrien sol·licitar aquestes ajudes fins als 191, un centenar de branques professionals més de les que incloïa de sortida el govern central. Els interlocutors socials van celebrar el moviment, però van avisar que començarien la pressió perquè pogués tenir-hi accés qualsevol empresa fos del sector que fos.
Això és precisament el que aconsegueixen amb aquest nou acord. Segons ha explicat aquest divendres la conselleria d'Empresa i Treball, a partir d'ara podrà accedir-hi pràcticament tota empresa que estigui en la situació estipulada. És a dir que cobriran també la reducció de l'activitat, per exemple, d'una farmàcia que treballi en una zona turística, com demanava al juny el secretari general de Pimec, Josep Ginesta. Fins ara només podien reclamar l'ajuda sectors específicament colpejats per la pandèmia. A tall d'exemple, la lletra petita esmentava la fabricació de diversos productes, el comerç, el transport, la restauració, l'hostaleria o la cultura.
Les condicions per accedir als ajuts
Les condicions per accedir a aquestes ajudes són les mateixes que llavors. Les empreses que vulguin optar-hi hauran d'haver exercit el 2019 i el 2020 i seguir en actiu, hauran de tenir deutes relacionats amb l'activitat desenvolupada entre l'1 de març de fa un any i aquest últim 31 de maig i una caiguda del volum anual de les operacions d'un mínim del 30%.
En aquesta nova tongada d'ajuts, que estarà disponible per demanar des del 21 de juliol fins al dia 30 del mateix mes al migdia, es destinaran 463 milions d'euros, el que quedava dels 993 milions d'euros totals previstos per a aquesta qüestió. A l'obrir la primera línia, es comptava destinar-hi els 530 milions d'euros que completen aquest quasi miler de milions. La Generalitat ha rebut, fins ara, 31.217 sol·licituds: 27.907 de treballadors autònoms, professionals i petites empreses (com a màxim de 10 treballadors) i 3.310 d'empreses de més de 10 treballadors.