Economia04/12/2014

Gay de Montellà aparta Antoni Abad de la nova cúpula de Foment

El president de Foment del Treball retalla de 10 a 5 les vicepresidències de la patronal i incorpora Ramón Adell i Joan Roget Alemany

Elena Freixa
i Elena Freixa

BarcelonaJoaquim Gay de Montellà va engegar ahir el segon i últim mandat al capdavant de la patronal Foment del Treball amb canvis als òrgans de govern. El president de la Cecot, Antoni Abad, que ha estat una de les veus més crítiques amb la gestió de Gay de Montellà no figura al nou comitè executiu de la patronal.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les vicepresidències (que passen a ser cinc i no deu com fins ara) les ocuparan la presidenta de Fepime, Helena de Felipe, el president de l’Associació Espanyola de Directius, Ramón Adell; el representant de la patronal química Fedequim, Joan Roget; el president de la patronal tarragonina Cepta, Antoni Belmonte, i el president de la patronal asseguradora, Joan Castells. Aquests dos últims repeteixen en el càrrec.

Cargando
No hay anuncios

La primera intervenció davant l’assemblea general va ser una reivindicació de la “unitat” empresarial aferrant-se en les eleccions que, finalment, Gay de Montellà ha afrontat sense oposició. Tot i que el sector crític abanderat per Abad, va fer l’intent de presentar una candidatura alternativa, la falta de suports va fer que no cristal·litzés.

Les crítiques dels últims mesos s’havien fet en dos fronts: la gestió interna de la patronal i el debat sobiranista que ha dividit una part dels empresaris davant el discurs favorable al pacte amb l’Estat que ha desplegat el president de Foment i que ahir va repetir.

Cargando
No hay anuncios

Gay de Montellà va vendre Espanya com “la més entranyable i reconeguda plataforma” de l’activitat dels empresaris catalans i va fer una crida a la implicació en assumptes que es decideixen a Madrid. Sense citar-lo expressament, va animar els 45 representants de Foment a votar la candidatura de Joan Rosell com a president de la CEOE. Veladament, va vincular el suport a Rosell a aconseguir que Foment tingui una vicepresidència a la cúpula de la patronal espanyola