EN TRÀNSIT. Debats per a un canvi d'època

El futur del treball, a debat a l'ARA

TELETREBALL I CONCILIACIÓ,  MISSIÓ IMPOSSIBLE?  La nova llei del teletreball
ARA
11/02/2021
2 min

El teletreball, els riders, l'automatització, la intel·ligència artificial... El món del treball està en transformació. Un procés que la pandèmia ha accelerat. I s'obren interrogants de tota mena: com seran les nostres feines en el futur? Els robots, ¿els veurem cotitzar a la Seguretat Social?

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons diferents economistes, la tecnologia escurçarà els horaris laborals, però ¿què passarà amb la mà d'obra poc qualificada? ¿Es farà realitat la distopia d'unes desigualtats de dimensions feudals, en què grans bosses de població quedaran descavalcades del progrés social? ¿D'on han de sortir els nostres ingressos del futur? ¿Serà el treball cada vegada més escàs? Quin paper han de tenir les rendes garantides en aquest debat?

Per explorar totes aquestes incògnites i més d'un futur del treball que ja s'insinua entre nosaltres, l'ARA ha organitzat, amb el patrocini del Banc Sabadell, el diàleg online 'Repensar el treball. Economia, robotització i precarietat' (entrades aquí) entre Andreu Mas-Colell, catedràtic emèrit de la UPF i president del BIST (Barcelona Institute of Science and Technology), i Philippe van Parijs, professor de Lovaina i pioner en la defensa de la renda bàsica. Dos economistes de primer nivell que, moderats per l'economista i cofundadora de KSNet Elena Costas, ens orientaran en relació amb el canvi d'època que està tenint lloc en un àmbit tan quotidià i necessari com és el de la feina. La conversa es desenvoluparà en anglès amb traducció al català i al castellà amb intèrpret.

El diàleg 'Repensar el treball. Economia, robotització i precarietat' forma part del cicle 'EN TRÀNSIT. Debats per a un canvi d'època', l'objectiu del qual és abordar els grans reptes que afronta la humanitat amb l'ajuda de pensadors de reconeixement internacional.

Fins ara, en el marc d'aquest cicle comissariat per Arcàdia, Daniel Gamper i el diari ARA, s'ha presentat el diàleg 'Com hem de viure? Límits d'un món en transformació (o en extinció)' entre la sociòloga Saskia Sassen i el periodista David Wallace-Wells, moderats per Antoni Bassas, i '¿Podem imaginar el demà? Els relats que construeixen el futur' entre l'assagista i novel·lista Siri Hustvedt i l'historiador Carlo Ginzburg, amb moderació de Daniel Gamper. Les dues xerrades continuen disponibles a l'Ara.cat. El cicle 'EN TRÀNSIT. Debats per a un canvi d'època' té lloc en el marc de les celebracions del 10è aniversari de l'ARA.

Un estand del Mobile World Congress, a Barcelona, en una de les últimes edicions que s'han pogut celebrar.
stats