El FROB no esperarà a rebre el rescat per recapitalitzar Bankia, ateses les pèrdues històriques de l'entitat

Bankia ha fet públic que va tancar el primer semestre de l'any amb unes pèrdues de 4.448 milions d'euros, cosa que obligarà el FROB a recapitalitzar l'entitat "immediatament" i sense comptar amb l'avançament de Brussel·les

La seu central de Bankia, a Madrid, aquest divendres. / PAUL HANNA / REUTERS
Efe
31/08/2012
2 min

MadridEl Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) recapitalitzarà Bankia "de manera immediata" per les fortes pèrdues que ha presentat aquest divendres, encara que no comptarà per fer-ho amb l'avançament de 30.000 milions d'euros que Brussel·les havia posat a disposició d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons un comunicat emès aquest divendres pel FROB, l'organisme assenyala que té previst actuar mentre es culmina el pla de reestructuració del grup, que requereix Brussel·les per concedir l'ajuda. Aquest pla es presentarà a l'octubre i, per tant, fins al novembre no es rebrà la injecció de capital.

Segons fonts del ministeri d'Economia, no és convenient demanar l'avançament de 30.000 milions "per la dificultat de justificar les raons d'urgència" i perquè, en definitiva, "pot ser bastant més costós que acudir als procediments del FROB".

El FROB compta actualment amb un patrimoni net de 4.139 milions d'euros després de l'assumpció de les pèrdues ocasionades pel sanejament financer en els dos últims anys i l'ampliació de capital de 6.000 milions que va realitzar al mes de febrer. El FROB assenyala que "la recapitalització, la segregació d'actius i la reestructuració garantiran la solvència i la viabilitat a llarg termini del grup, i això assegurarà l'accés continuat a totes les fonts de finançament externes".

Pèrdues històriques

Bankia va tancar el primer semestre de l'any amb unes pèrdues de 4.448 milions d'euros, una de les xifres més altes de la història de la banca espanyola, segons els resultats que ha fet públics aquest divendres l'entitat.

Aquestes pèrdues han provocat que BFA, la seva matriu, incorri en causa de dissolució, tot i que el reial decret aprovat pel consell de ministres estableix que a les entitats nacionalitzades no els és aplicable aquesta dissolució forçosa. Fonts d'Economia també han destacat que les entitats nacionalitzades tindran un "calendari accelerat" per sanejar-se, de manera que a finals d'octubre o principis de novembre podrien comptar amb els diners de Brussel·les.

stats