Economia12/04/2016

Freixenet ja estudia l'oferta de compra de l'alemanya Henkell

Les tres branques de la família estan dividides sobre quina ha de ser l'estratègia de sostenibilitat de les caves

E. F.
i E. F.

BarcelonaEls accionistes de Freixenet ja tenen damunt la taula l'oferta de l'alemanya Henkell per quedar-se les caves. El consell l'està estudiant, segons han confirmat a l'ARA fonts del grup, tot i que no han donat detalls ni del contingut ni de quin serà el proper pas de cadascuna de les branques familiars, enfrontades per quin ha de ser el futur de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter El pànic a TrumpInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Henkell és un gegant de l'empresa familiar al món, filial del grup Dr. Oetker, una empresa que també és accionista de Damm. La seva oferta valora Freixenet en uns 500 milions d'euros i està condicionada a tenir el suport de la majoria del capital.

Cargando
No hay anuncios

A partir d'ara, Henkell iniciarà la 'due dilligence' per revisar els estats comptables de l'empresa, segons avança aquest dimarts 'Expansión'. D'aquesta aproximació en dependran els termes de l'oferta vinculant que s'acabi presentant durant els propers dies.

En paral·lel, hi ha la batalla entre els mateixos accionistes de Freixenet, dividits pel que ha de ser l'estratègia de sostenibilitat de l'empresa. A la banda dels partidaris de vendre hi ha la branca dels Hevia Ferrer, amb un 29% de Freixenet, mentre que els Bonet Ferrer, amb un 29%, mantenen una posició més ambigua. D'aquests últims depèn a hores d'ara que s'acabi formant una majoria a favor de la venda a Henkell.

Cargando
No hay anuncios

En canvi, els Ferrer Noguer, que tenen un 42% del capital, no volen desprendre's de l'empresa familiar i preparen una contraoferta que tindria prioritat sobre Henkell. Diversos mitjans asseguren que els Ferrer negocien un crèdit de més de 100 milions d'euros per exercir el seu dret a tempteig, però fonts de la companyia no ho confirmen.

L'oferta de Henkell s'havia de discutir fa dues setmanes en un consell d'administració que va quedar suspès per la mort de Carme Ferrer Sala, filla dels fundadors de Freixenet i mare d'Enrique Hevia, actual vicepresident financer i favorable a vendre la companyia als alemanys.