La patronal considera "inadmissible" que l'Estat vulgui gestionar els diners dels cursos de formació
La CEOE admet que hi ha hagut frau però vol que l'Estat aclareixi quina part representa dels 1.800 milions d'euros que les empreses destinen cada any a formació
MadridJa estan en "temps de pròrroga" però els empresaris plantegen plantar-se abans que el govern espanyol passi a gestionar els 1.800 milions d'euros que cada any destinen a cursos de formació. El president de la CEOE, Joan Rosell, ha qualificat aquest dimecres d'"inadmissible" l'esborrany de reial decret que el consell de ministres té previst aprovar aquest divendres i que retira a la patronal la gestió dels cursos. En roda de premsa després d'una reunió extraordinària de la junta directiva, Rosell ha reconegut frau en la formació -com el cas d'Andalusia- però reclama a l'Estat que quantifiqui el percentatge d'aquest frau.
Des de la patronal no volen que paguin "justos per pecadors" i seguir coordinant el 0,6% que destinen en formació per cada contracte -un 0,1% l'aporta el treballador fins arribar al total de 1.800 milions d'euros-. "Que l'administració mani sobre tot això ens sembla incomprensible. Com més deixem la formació sobre els representants de les empreses molt millor", ha dit Rosell.
Si el govern de Mariano Rajoy no acaba cedint, la CEOE ha arribat a proposar arribar a no pagar el 0,6% que se li reclama des de l'Estat. Per a Rosell, el principal problema és que des del ministeri de Treball no hagin debatut amb ells les condicions de l'esborrany. "Creiem que tècnicament és molt millorable, tenim molt a dir", ha afegit.
Rosell ha volgut desvincular la negociació pels cursos de formació amb el pacte salarial després que algunes informacions apuntin que s'està esperant a desbloquejar el desacord amb el govern espanyol per anunciar un pacte amb els sindicats pel que fa l'alça de sous aquest 2015 i el 2016.