El judici entre els germans Font, propietaris de Bon Preu, queda vist per a sentència

Joan i Josep Font no es posen d'acord en el valor de la companyia, que podria escindir-se en tres

El judici entre els germans Font, propietaris de BonPreu, queda vist per sentència
Paula Solanas
24/10/2018
2 min
12
Regala aquest article

BarcelonaLa disputa que enfronta els germans Font, propietaris del Grup Bon Preu amb un 50% cadascú, ha arribat aquest dimecres a judici, que ja ha quedat vist per a sentència. Josep Font (vicepresident del grup) exigeix que Joan Font (germà gran i president de Bon Preu) li compri la seva participació per 530 milions d'euros. La sentència es podria conèixer abans de Nadal, segons la defensa de Josep Font.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les desavinences entre els dos germans han deixat la companyia davant de dues úniques opcions. La primera, que els germans pactin la sortida de Josep Font i es posin d'acord en el preu que el seu germà li ha de pagar per la seva participació en el grup de supermercats. La segona opció, molt més delicada i perillosa, seria escindir el grup en diverses societats.

Els dos germans han encarregat fins a quatre valoracions de la companyia, però no s'han posat d'acord en quin és el preu de les accions del grup. La diferència entre el valor que l'un i l'altre plantegen són tan grans que el conflicte no s'ha pogut tancar amb un simple arbitratge extrajudicial.

Durant el judici, l'advocat de Josep Font ha brandat un informe encarregat a la consultora Grant Thornton, que valora la seva participació a Bon Preu en 530 milions d'euros. En canvi, la defensa de Joan Font ha reiterat que no està d'acord amb aquest preu i s'ha basat en una altra valoració (elaborada en aquest cas per KPMG) que fixa el preu de les accions del germà petit en 210 milions. Joan Font considera que acceptar el preu que demana el seu germà forçaria l'empresa a presentar el concurs de creditors, ja que no pot assumir-ne el cost, segons explica la seva defensa.

És per això que l'advocat de Joan Font ha defensat que, si no hi ha un acord en el preu, l'empresa s'haurà d'escindir i s'haurà de dividir en tres lots diferents. Això implicaria que els germans es dividissin els supermercats del grup, de manera que els locals quedessin repartits en dues societats diferents. Al mateix temps, haurien de crear una societat conjunta que gestionés els serveis centrals del grup. Un dels lots estaria controlat per Joan Font, un altre per Josep Font i el tercer seria propietat de tots dos a parts iguals.

Tot i així, fonts properes al cas consideren que aquesta proposta no solucionaria l'arrel del conflicte, ja que totes dues parts mantindrien els desacords que van originar el litigi.

Disputa per les retribucions

Fa més de cinc anys que els germans Font mantenen discrepàncies per les retribucions del grup propietari de les cadenes de supermercats Bonpreu i Esclat. Segons va avançar 'La Vanguardia' a finals de l'any passat, Josep Font considera que no rep prou dividends de l'empresa, ja que aquesta ha optat per reinvertir els beneficis en la seva expansió.

Joan Font és qui dirigeix el dia a dia de la companyia, mentre que el seu germà està en un segon pla en la gestió. Actualment ells dos són els únics accionistes del negoci de supermercats i benzineres, ja que Bon Preu encara no ha passat a mans de la segona generació de la família.

stats