Economia14/11/2016

Ferrer retira la seva oferta per comprar el 51% de Freixenet

El patriarca no hauria aconseguit el finançament necessari segons 'La Vanguardia'

Ara
i Ara

BarcelonaEl serial de Freixenet s'allarga i manté oberta la crisi accionarial que viu la companyia. Segons publica avui 'La Vanguardia', el patriarca de la família, José Ferrer Sala -que té la majoria de les accions, el 42%- ha retirat la seva oferta per comprar el 51% de l'empresa als accionistes minoritaris.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ferrer no ha aconseguit el suport financer necessari per part dels bancs, 230 milions, per tirar endavant l'operació. Les entitats consideren que la xifra ultrapassa les capacitats de pagament de la família i que el grup tampoc podria fer front a l'endeutament addicional, segons han explicat fonts financeres al diari del Grupo Godó.

Cargando
No hay anuncios

El president d'honor de Freixenet hauria comunicat la retirada de l'oferta a la junta que la companyia va fer dijous passat, segons aquesta informació periodística, una reunió on també es van aprovar els comptes, que es tanquen a l'abril.

La convocatòria inicial de la junta d'accionistes estava prevista per al 31 d'octubre, però finalment no es va dur a terme. Dies abans Ferrer Sala havia manifestat la seva intenció de comprar el 51% de Freixenet a la resta de branques familiars que volguessin desprendre’s de les seves accions, per evitar que l'empresa caigués en mans estrangeres.

Cargando
No hay anuncios

Escenaris oberts

A banda de l'oferta del patriarca, que torna a quedar descartada, si més no de moment, la companyia del cava té altres possibles sortides sobre la taula: quedar-se com està o optar per l’oferta del grup alemany Henkell, filial de Dr. Oetker.

Cargando
No hay anuncios

El particular culebró arrenca a principis d’aquest any, quan una de les tres famílies -els Hevia Ferrer- anuncia que vol desfer-se d’una part de les accions. Això va despertar l’interès de Henkell, que va entrar a la partida amb una oferta seriosa, de la mà de la branca familiar dels Hevia: en un principi el grup alemany volia controlar la majoria de les accions, però aquesta pretensió es va rebaixar i consolidar amb una oferta d’entrada accionarial d’entre un 20% i un 25% a Freixenet.

Aquest moviment és, precisament, el que va posar en alerta els Ferrer Noguer, que no volen l’entrada d’un grup estranger. També va dividir els Bonet, que no tenen una posició clara sobre quina és la millor sortida per a la companyia familiar. Durant tots aquests mesos el grup s’ha esforçat a remarcar que, malgrat les diferències, la sintonia familiar és bona i les negociacions tranquil·les.