Farmacèutiques

Grifols col·loca 1.000 M€ de bons sènior per finançar deute

L'emissió de deute, al 7,5% i amb venciment a l'abril del 2030, ha disparat un 5,3% les accions de la farmacèutica

La seu de Grifols a Sant Cugat del Vallès.
2 min

BarcelonaGrifols ha anunciat una col·locació privada de 1.000 milions d'euros de bons garantits –títols de deute assegurats per un tercer– per finançar el deute no garantit que venç el 2025, segons ha informat aquest dimarts en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquesta emissió és al 7,5%, amb venciment l'abril del 2030.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La farmacèutica considera aquesta operació una important fita financera perquè "subratlla" la confiança dels mercats financers en el negoci i l'operativa de Grifols, dos elements que s'han posat en qüestió els últims mesos, des de l'acusació del fons baixista Gotham City Research a la companyia de maquillar el seu deute. De fet, el mercat ha reaccionat amb un augment del 5,3% del valor de les seves accions fins a mitja tarda.

"Estem molt satisfets amb la impecable execució d'aquest acord, que reflecteix la fortalesa del nostre negoci i la confiança que el mercat de deute té en la nostra salut financera", ha dit el president executiu de Grifols, Thomas Glanzmann. Aquesta és la primera operació amb Nacho Abia al capdavant de la companyia, que des de l'1 d'abril va succeir el mateix Glanzmann com a conseller delegat.

Aquests bons no estaran registrats als Estats Units, de manera que no podran ser oferts ni venuts al país nord-americà a menys que es produeixi el corresponent registre o una exempció equivalent als requisits de registre. Grifols ha comptat amb Osborne Clarke i Proskauer Rose LLP com a assessors legals, i Deutsche Bank ha estat l'agent col·locador de la companyia.

Desinversió a Shanghai RAAS

La companyia amb seu a Parets del Vallès va comunicar fa dues setmanes que estava treballant "activament" en aquesta emissió, així com que seguia avançant en el tancament de la venda del 20% de la seva participació de Shanghai RAAS al Grup Haier per 1.658 milions d'euros, previst per a mitjans d'aquest any. Els ingressos d'aquesta desinversió també s'utilitzaran per a la reducció de deute, en aquest cas garantit, que venç el 2025.

A principis de mes la multinacional catalana va comunicar al regulador borsari espanyol que el seu deute net era de 10.527 milions d'euros, l'equivalent a 8,4 vegades el seu ebitda (benefici abans d'impostos, interessos i amortitzacions), després de comprometre's a simplificar la seva informació financera i complir les recomanacions d'aquest organisme.

stats