Immobiliari

Criteria es converteix en el primer accionista de Colonial, amb el 17%

La socimi amplia el seu capital en 622 M€, que passen a mans del hòlding de La Caixa

BarcelonaCriteria ha passat a ser el primer accionista de Colonial. El hòlding de la Fundació Bancària La Caixa ha arribat a un acord amb la socimi cotitzada per tenir fins al 17% del capital social de la companyia –fins ara tenia el 3%– a través d'una ampliació de capital de 622 milions d'euros, a raó de 7,1 euros per acció, és a dir, amb una prima del 22% respecte al preu mitjà del títol aquesta setmana.

Inscriu-te a la newsletter El pànic a TrumpInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'operació ja ha estat aprovada pel consell d'administració de la immobiliària i haurà de ser confirmada per una junta general extraordinària d'accionistes, que se celebrarà al juny. L'objectiu és reforçar la posició de lideratge de Colonial en el negoci de lloguer d'oficines a les ciutats on opera i contribuir a l'estratègia de regeneració urbana.

Cargando
No hay anuncios

L'anunci, que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda, ha provocat un augment del 4,15% de la cotització de la companyia, fins als 6,4 euros l'acció. Després d'aquest increment del capital, Colonial manté la previsió de generar un benefici per acció d'entre 30 i 32 cèntims.

Fins ara el principal accionista era Qatar Investment Authority (19%), seguit del director general del Grup Finaccess, Carlos Fernández González (14,8%), i Puig (7,3%), però amb aquesta ampliació de capital, que suposa incrementar la capitalització de la companyia en més de 600 milions d'euros, tots veuran reduïda la seva participació, el que explica que Criteria, amb el 17%, passi a ser el principal accionista.

Cargando
No hay anuncios

La societat presidida per Isidre Fainé aportarà 350 milions d'euros de liquiditat i 272 milions d'euros en actius a través de vuit immobles d'oficines i del sector living a Espanya, procedents de la cartera d'InmoCaixa. Els actius d'InmoCaixa que formen part d'aquest acord són tres edificis d'oficines situats a Madrid i Barcelona, amb un total de 20.000 metres quadrats. Entre ells hi ha l'edifici ubicat en el número 331 del carrer Llull, al districte 22@ de Barcelona; l'immoble ubicat en el número 30 de la Gran Via de Madrid, i el Visionary Building de la capital espanyola. Els altres cinc edificis són del sector residencial, estan en règim de lloguer i s'ubiquen a Madrid, Barcelona, Saragossa i Màlaga; en total sumen més de 700 habitatges.

El pes de Criteria

"Colonial és bàsicament una companyia orientada a la creació de valor a llarg termini, i Criteria és un grup que busca estar en projectes que creen valor a llarg termini", ha explicat el conseller delegat de Colonial, Pere Viñolas, en una roda de premsa amb el president de la companyia, Juan José Brugera. Després del tancament de l'operació, Criteria designarà dos membres del consell d'administració de la cotitzada. Es tracta del segon gran moviment del hòlding inversor de La Caixa des del nomenament d'Àngel Simón com a conseller delegat, després que ordenés incrementar la participació a Telefónica al 5% del capital social.

Cargando
No hay anuncios

En paral·lel, hi ha una negociació sobre Naturgy. Criteria, que n'és el principal accionista, està negociant amb un grup dels Emirats Àrabs Units la seva entrada al capital, davant la voluntat de dos fons –que junts acumulen més del 40% de la companyia– de sortir de l'energètica.

Cargando
No hay anuncios

Noves inversions de Colonial

Colonial també ha anunciat el llançament del nou programa d'inversions Alpha X, amb un valor de 385 milions d'euros, en la millora de quatre projectes –dos a París, un Madrid i un altre a Barcelona– que sumen més de 110.000 metres quadrats i generaran unes rendes anuals de 64 milions d'euros.

Cargando
No hay anuncios

Aquestes noves inversions serviran per desenvolupar un campus de negocis a Scope, en la segona zona més gran d'oficines de la capital francesa, i també l'immoble Condorcet, ubicat al costat del districte central de negocis parisenc, en el que planteja un ús mixt. També planteja aquest ús per a l'immoble Santa Hortensia, al centre de Madrid. A Barcelona, la socimi impulsarà la conversió de l'immoble d'oficines del carrer Sancho de Ávila, al districte 22@, en un equipament vinculat a les ciències de la salut.

Colonial és una de les empreses que va decidir traslladar la seu social a Madrid pocs dies després de l'1 d'Octubre. Preguntat per aquest tema, amb el nou escenari postelectoral resultant del 12-M sobre la taula, Brugera ha dit que el retorn de la seu és un tema que sempre està sobre la taula, però que no hi ha cap novetat al respecte. "Hi seguirem pensant", ha dit.