Farmacèutiques

La catalana Nuage aixeca 12 M€ amb la seva disruptiva recerca contra el càncer

La 'spin-off' de l'IRCB i ICREA tanca una ronda encapçalada per Asabys i Sofinnova

2 min
Els fundadors de Nuage i els representants dels inversors.

BarcelonaLa companyia biotecnològica catalana Nuage Therapeutics ha tancat una ronda de finançament llavor de 12 milions d'euros, encapçalada pels fons de capital risc Sofinnova Partners i Asabys, i en la qual també han participat Innvierte, el programa d'inversió del CDTI, i BStartup. És el primer cop que Sofinnova, un dels referents europeus del capital risc a Europa amb seus a París, Londres i Milà, inverteix en una empresa espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Nuage és una companyia que està desenvolupant un motor per descobrir nous fàrmacs moduladors de proteïnes intrínsecament desordenades (IDP). Segons explica a l'ARA Judit Anido, consellera delegada de la companyia, "les IDP estan implicades en nombroses malalties i fins ara es consideraven no abordables". La plataforma tecnològica desenvolupada per Nuage permet abordar aquestes proteïnes i desenvolupar fàrmacs per poder tractar pacients fins ara desatesos.

El programa principal de l'empresa se centra en el càncer de pròstata, que és la segona causa de mort per càncer entre els homes, però l'objectiu és abordar altres malalties actualment intractables. De fet, els 12 milions captats es dedicaran en gran part a continuar amb la investigació d'aquest fàrmac per al càncer de pròstata i "validar que la plataforma es pot aplicar a altres càncers".

Nuage és un spin-off de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) i ICREA. La companyia la van fundar els investigadors Xavier Salvatella, Mateusz Biesaga, Denes Hnisz i Judit Anido. El fet que hagi tancat amb èxit aquesta ronda de finançament demostra que "la recerca a Catalunya és molt puntera" i "amb capacitat d'atreure talent", segons destaca Clara Campàs, fundadora d'Asabys juntament amb Josep Lluís Sanfeliu. Campàs destaca també que investigacions com les de Nuage Therapeutics "tenen cicles llargs" i necessiten "molt finançament".

Creixement ràpid

Asabys va entrar a Nuage al principi, el 2021. Des d'aleshores la companyia, que té la seu al Parc Científic de Barcelona, amb oficines i un laboratori, ha crescut fins al punt que ara ja compta amb 15 persones, 8 de les quals són investigadors estrangers que s'han establert a Barcelona. Part de la tecnologia desenvolupada per Nuage s'ha finançat gràcies a l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), a través del programa AECC Innova, i a la Fundació La Caixa a través del programa CaixaResearch Validate.

stats