Biofarmacèutiques

Asabys s'alia amb Pfizer per injectar 38,4 M€ a Agomab

El fons català s'havia reservat l'opció d'entrar a la biofarmacèutica després de vendre-li Origo

2 min
El conseller delegat d'Agomab, Tim Knotnerus, el director de negoci, Paul van der Horst, amb l’equip d’Origo, Ramon Bosser i Andrea Saez.

BarcelonaAgomab Therapeutics ha anunciat que ha ampliat la seva ronda de finançament en 40,5 milions de dòlars (38,4 milions d'euros), en una extensió on han participat la farmacèutica Pfizer, juntament amb el fons català Sabadell Asabys i el fons nord-americà Walleye Capital. D'aquesta forma, aquesta ronda d'Agomab assoleix en total 114 milions de dòlars.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els fons injectats a la biofarmacèutica serviran per a l'avaluació clínica dels seus productes candidats. De fet, ja n'hi ha un en assaig clínic i dos més que estan a punt per entrar-hi en els pròxims 12 mesos, segons la sòcia fundadora d'Asabys Clara Campàs.

Campàs ha destacat la importància d'entrar en un projecte participat per una gran empresa del sector com Pfizer, alhora que apunta que Agomab, malgrat que té la seu a Bèlgica, manté una important presència a Espanya i especialment a Catalunya, ja que en el seu dia va comprar la catalana Origo Biopharma.

De fet, aquesta operació és la que ha obert la porta a Asabys per entrar a Agomab. Asabys havia finançat Origo Biopharma i, quan es va vendre a Agomab el 2021, el fons català es va reservar la possibilitat d'entrar en el capital d'aquesta companyia si hi havia una nova ronda de finançament. De fet, l'equip directiu i tècnic d'Origo Biopharma segueix vinculat a Agomab des de les seves seus de Galícia i Barcelona. Agomab també va integrar en la seva cartera els productes que havia desenvolupat Origo.

Opcions de sortida

Per a Campàs, aquesta operació té molts avantatges, ja que el fet que Pfizer es converteixi en soci d'Agomab aporta molts recursos i coneixement tècnic. Alhora, és una operació amb moltes opcions de sortida, ja que en un futur la companyia podria acabar sortint a borsa o en mans de la mateixa Pfizer.

Pfizer i Agomab han signat un acord que permet a la segona recolzar-se en l'experiència de desenvolupament de Pfizer per donar suport a la seva cartera de productes mantenint tots els drets sobre els seus actius.

Agomab, amb presència a Bèlgica, Holanda, Itàlia i Espanya, està desenvolupant una cartera d'anticossos dirigits al factor de creixement i fàrmacs químics amb dianes terapèutiques per reparar teixits, resoldre problemes fibròtics i restaurar la funció dels òrgans.

stats