Economia14/10/2013

Els exdirectius de Caixa Penedès es neguen a respondre al Parlament

Ricard Pagès, expresident de la caixa, i Manuel Troyano, exdirector general, s'acullen a l'opció de no declarar a la comissió de caixes perquè estan imputats

Ara
i Ara

BarcelonaL'expresident i exdirector general de Caixa Penedès, Ricard Pagès, i el també exdirector general de l'entitat, Manuel Troyano, s'han negat a respondre aquest dilluns a les preguntes dels grups parlamentaris en la comissió d'investigació sobre caixes del Parlament de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Rato i la nostra condemnaInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els dos exdirectius de la caixa catalana ja desapareguda s'han acollit a l'opció de no respondre, ja que estan imputats per un delicte societari continuat d'administració deslleial. Pagès s'ha limitat a llegir una declaració, que Troyano ha subscrit, acollint-se a l'article 24 de la Constitució que dóna dret a no declarar en estar en un procés judicial i per evitar "un judici paral·lel".

Cargando
No hay anuncios

El fiscal acusa els exdirectius de la caixa d'haver-se adjudicat quantitats milionàries a través de pòlisses de pensions de manera irregular. Des de l'any 2001 i en els exercicis successius, Pagès i Troyano, juntament amb tres alts càrrecs més de Caixa Penedès, es van "autoconcedir abusivament" drets econòmics que no es tenien en compte en els seus contractes de treball "amb vista al moment que haguessin d'abandonar l'entitat".

Van subscriure plans de pensions –amb les asseguradores Axa i Zurich– per sobre del que marcaven els seus contractes i van "ampliar de manera injustificada els supòsits en els quals podien fer efectiva la pòlissa al seu favor" de manera "opaca" als òrgans col·legiats, segons el fiscal. En total, totes les pòlisses contractades sumaven més de 31 milions d'euros. Pagès tenia dret a cobrar-ne 11,6 milions, i Troyano, 6,1. La resta es repartia entre tres exdirectius més.