Un exdirectiu de Google entra a la ‘fintech’ catalana Verse

Alex Lopera i Borja Rossell, dos dels fundadors de la start-up, ahir.
Paula Solanas
16/09/2015
2 min

La start-up tecnològica catalana Verse, amb seu a San Francisco i Barcelona, va tancar ahir una ronda de finançament d’1,4 milions de dòlars (uns 1,2 milions d’euros). La inversió l’ha liderat l’inversor espanyol Bernardo Hernández, exdirectiu de Google i Yahoo, i la firma de capital risc nord-americana Draper Fisher Jurvetson (DFJ). Verse té l’objectiu de llançar una nova aplicació mòbil que permeti als usuaris enviar diners des dels seus smartphones de manera immediata i amb una comissió molt baixa, segons assegura el seu conseller delegat, Borja Rossell. Bernardo Hernández va ser director de producte de Google i ha participat en empreses tecnològiques com Tuenti o Idealista.com. D’altra banda, DFJ ha invertit, entre d’altres, en Twitter, Skype o Tesla Motors, amb una valoració de més de 1.000 milions de dòlars.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L’equip fundador de Verse, format per Borja Rossell, Alex Lopera i Darío Nieuwenhuis, va arribar a principis d’any a Silicon Valley per integrar-se a l’acceleradora BoostVC, a San Francisco. Els emprenedors catalans ja havien arrencat la start-up BTC Point, la primera empresa a l’estat espanyol que va instal·lar caixers automàtics per comprar i vendre bitcoins. De totes maneres, Rossell reconeix que necessitaven que el seu producte arribés a un mercat més genèric i per això van abandonar les criptomonedes per centrar-se en les transferències mòbils.

‘Fintech’ des del mòbil

L’aplicació, que encara està en fase de desenvolupament, podria estar disponible a principis de l’any que ve. Verse permet que l’usuari disposi d’un saldo, connectat al seu compte corrent, que pot fer servir per fer transferències internacionals o pagar en comerços. Segons Rossell, l’avantatge del seu model és la immediatesa, ja que no s’ha d’esperar que els bancs autoritzin la transferència per rebre els diners. La companyia cobraria una comissió en les operacions internacionals amb una divisa diferent, però la gestió seria gratuïta en el mercat espanyol, segons explica Rossell.

stats