Energia
Energia09/05/2023

Tesla s'alia amb Holaluz per vendre bateries

L'energètica posarà els dispositius del fabricant de cotxes elèctrics a les seves instal·lacions d'autoconsum

BarcelonaL'energètica catalana Holaluz ha tancat un acord amb Tesla. Així doncs, la companyia que presideix Carlota Pi posarà les bateries Powerwall del fabricant de cotxes elèctrics a les seves instal·lacions d'autoconsum. El grup fundat pel magnat sudafricà Elon Musk ha escollit Holaluz per comercialitzar a Espanya aquestes bateries a partir d'avui mateix.

Inscriu-te a la newsletter Rato i la nostra condemnaInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Holaluz va començar la seva relació amb Tesla a finals del 2018. La companyia catalana feia temps que mirava de poder disposar de les bateries de la companyia nord-americana per a les seves instal·lacions, però, durant un temps, la falta d'estocs del fabricant d'automòbils feia impossible poder disposar del nombre suficient d'aquests components. Ara, però, amb aquest acord, Holaluz podrà instal·lar aquestes bateries domèstiques, un dels models més potents del mercat, amb una capacitat de 13,5 kilowatts hora (kWh) i una potència de 5kW continus i fins a 7 kW de pic.

Cargando
No hay anuncios

Segons Holaluz, disposar d'aquesta bateria en una instal·lació domèstica suposa per al client un estalvi de fins al 100% del seu consum energètic i, fins i tot més, ja que es pot abocar l'energia sobrant a la xarxa. Això és possible gràcies al pla anunciat per la companyia el 28 d'abril per combinar les instal·lacions fotovoltaiques amb la flexibilitat que donen les bateries o els carregadors per al cotxe elèctric. Aquest còctel permet maximitzar els excedents d'energia verda generada a casa, pel fet que els propietaris dels habitatges poden generar la seva electricitat, consumir-la i gestionar-la d'una manera flexible. A més, aquest sistema permet que penetri més l'electricitat renovable al sistema en les hores en què no hi ha sol.

La companyia preveu per als pròxims anys un boomde les instal·lacions amb bateries, cosa que ja comença a passar després de l'encariment de l'electricitat provocat per la guerra a Ucraïna, perquè aquest tipus d'autoconsum amb bateria permet maximitzar l'estalvi i amb els preus alts de la llum se n'accelera l'amortització.

Cargando
No hay anuncios

Creixement dels ingressos

Holaluz va tancar el 2022 amb 11.384 d'instal·lacions gestionades, amb un creixement del 72%, i a 31 de març ja havia aconseguit les 12.007 instal·lacions, un 81% més. La companyia espera acabar el 2024 amb prop de 39.000 instal·lacions en gestió i arribar a les 63.000 el 2025, després del boomde l'autoconsum solar.

Cargando
No hay anuncios

L'energètica catalana va arribar l'any passat a una facturació consolidada de quasi 929 milions d'euros (+61%) i va reduir les pèrdues fins als 5,2 milions d'euros, davant els 8,5 milions d'euros de la campanya anterior. L'ebitda –resultat operatiu– va arribar als 14,3 milions davant els -2,1 milions del 2021. La companyia va multiplicar per sis, fins a 30,7 milions d'euros, els ingressos pel negoci d'energia solar.