Energia
Energia03/10/2022

Holaluz renuncia al negoci del gas i passa els seus clients a la tarifa regulada

La decisió li costarà 3,9 milions aquest any i 6 milions l'any que ve

BarcelonaLa comercialitzadora energètica Holaluz ha anunciat aquest dilluns que renuncia al negoci del gas i passarà els seus 70.000 clients, a partir d'avui mateix, a la tarifa regulada (TUR). La decisió, segons ha explicat la presidenta de la companyia, Carlota Pi, suposa renunciar a 3,9 milions d'euros d'ebitda (benefici abans d'interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions) aquest any i 6 milions més l'any que ve. Holaluz va entrar en el negoci del gas fa set anys per complementar la seva oferta energètica als seus clients d'electricitat.

Inscriu-te a la newsletter El pànic a TrumpInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La renúncia a aquest negoci, segons ha exposat a l'ARA Carlota Pi, es pren per tres motius: la descarbonització i l'aposta per l'energia verda; el fet que el mercat energètic europeu, especialment del gas, "ha col·lapsat", i perquè el preu al qual pot vendre el gas una comercialitzadora lliure és fins a tres vegades superior al de la tarifa d'últim recurs (TUR), subvencionada per l'Estat.

Cargando
No hay anuncios

Segons la presidenta d'Holaluz, la TUR "està salvatgement subvencionada". Carlota Pi estima que, amb el preu actual, Holaluz hauria de cobrar als seus clients de gas aquest hivern entre 400 i 600 euros mensuals, mentre que si estiguessin a la TUR pagarien entre 100 i 150 euros. La presidenta de la comercialitzadora assegura que això obeeix al fet que, mentre que els futurs del gas per a aquest hivern tenen un preu de 143 euros el MWh, la tarifa de la TUR es calcula amb un preu de 40 euros el MWh.

Electrificació verda

La fundadora d'Holaluz ha explicat que la seva companyia ja havia apostat per l'electrificació verda i hagués deixat el negoci del gas l'any 2030, però la situació actual ha fet avançar aquesta decisió "en favor dels mateixos clients". En la seva opinió, les mesures de la Unió Europea "pràcticament no tenen impacte" en el preu del gas.

Cargando
No hay anuncios

De fet, Holaluz pensa centrar-se ara en el seu negoci d'energia elèctrica renovable, tant amb PPA (acords a llarg termini) com, sobretot, amb les instal·lacions a les teulades dels mateixos clients. "La solució és l'electrificació 100% verda", declara Carlota Pi. La companyia ja ha fet més de 7.000 instal·lacions en teulades de clients, amb una potència instal·lada de 50 MW. Segons Carlota Pi, aquests clients paguen de mitjana un 70% menys en el seu rebut de la llum, però n'hi ha que han abaratit la seva factura fins al 100% i, fins i tot, ja n'hi ha amb rebuts negatius, perquè consumeixen menys energia de la que generen.