Elon Musk compra el 9,2% de Twitter i es converteix en el màxim accionista
Les accions de la companyia s'han disparat gairebé un 30% en saber-se la notícia
El fundador de Tesla, Elon Musk, s’ha convertit en el màxim accionista de Twitter després d’anunciar que posseeix el 9,2% de la xarxa social. Aquest moviment ha disparat el valor de les accions de la plataforma, que han augmentat un 29,4%, fins a arribar als 50,87 dòlars. El multimilionari, d’acord amb el document que ha entregat a la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC, en les sigles angleses), actualment té gairebé 73,5 milions d’accions de la companyia, que, després de la revalorització d'aquest dilluns, tindrien un valor de vora 3.600 milions de dòlars. Això ha portat la SEC a concloure que Musk és “probablement” el primer accionista.
Musk ha fet aquest pas després d'haver preguntat als seus seguidors la setmana passada: “Fa falta una nova plataforma?” Aquest missatge el va llançar l’endemà de fer una enquesta en què, prèviament, afirmava que “la llibertat d'expressió és essencial perquè una democràcia funcioni” i tot seguit demanava als usuaris de la plataforma si creien que Twitter era una xarxa social que la protegia. El 70,4% dels enquestats van resoldre que no.
Musk i els seus jocs borsaris a Twitter
El multimilionari porta anys jugant al límit de les regulacions del mercat. De fet, el 2018 Musk va ser acusat de frau i va ser multat amb 20 milions de dòlars i obligat a deixar la presidència de Tesla a conseqüència, justament, d'un missatge publicat per ell a Twitter. La SEC va sancionar-lo després de fer una piulada on anunciava la seva intenció d’excloure la companyia de la borsa tecnològica (Nadasaq) i assegurava que pagaria 420 dòlars per acció. Els valors dels títols de la companyia van pujar un 11% aquell mateix dia després que el fundador de Tesla sentenciés que el finançament estava "assegurat".
El que la llista de Forbes va situar com la segona persona més rica del món també va revolucionar el valor de les criptomonedes quan el vuit de febrer de l’any passat va anunciar que la seva companyia invertiria 1.500 milions de dòlars en Bitcoin i va assegurar que acceptarien la moneda com a forma de pagament dels seus vehicles. En les hores següents de l’anunci, el valor de la moneda electrònica va augmentar un 12%, de 39.000 dòlars a 44.000. La sorpresa, però, va saltar tres mesos més tard, quan va desdir-se'n amb una piulada que deia que els “preocupa el creixent ús de combustibles fòssils en el procés de mineria”. I així va tornar a crear l’efecte dòmino que sorgeix després de qualsevol anunci que fa a la plataforma de la qual ara és el màxim accionista: la criptomoneda va caure un 10%.