Dimiteix el fundador d'Uber
Travis Kalanick hauria cedit a les pressions dels accionistes perquè marxés, segons el 'New York Times'
BarcelonaEl fundador i director general de la popular empresa de transport privat Uber, Travis Kalanick, hauria deixat definitivament el seu càrrec aquest dimecres per les pressions dels accionistes, segons informa avui el 'New York Times'. Fa només uns dies, Kalanick va anunciar que s'agafava una excedència.
"Estimo Uber més que res al món i en aquest difícil moment de la meva vida personal he acceptat la petició dels inversors de fer-me a un costat perquè Uber pugui tornar a créixer i no distreure's amb una altra baralla", ha explicat Kalanick en un comunicat enviat al diari novaiorquès.
Els accionistes s'havien mostrat molestos pels últims escàndols i havien expressat preocupació sobre possibles caigudes abruptes en el seu valor com a conseqüència d'això. El fins ara conseller delegat mantindrà, però, un lloc en el consell d'administració de l'empresa.
Kalanick, de 40 anys, havia anunciat la setmana passada que deixaria les seves funcions temporalment, sense especificar quant de temps, per centrar-se en si mateix i reflexionar sobre com construir un equip líder "de categoria". La sortida del màxim responsable d'Uber arriba després d'una investigació interna de la cultura corporativa de la companyia feta per la signatura de l'ex fiscal general dels EUA Eric Holder i motivada per denúncies d'assetjament sexual i discriminació a l'empresa.
El senyor Uber: el rei dels ‘pijos’ àcrates de Silicon ValleyL'exfiscal va ser contractat a principis d'any després que una enginyera de software al·legués que la direcció d'Uber havia ignorat les seves queixes i les d'altres companyes sobre situacions d'assetjament i sexisme per part dels seus superiors. Al principis de juny, Uber va acomiadar 20 empleats com a conseqüència d'una segona investigació sobre casos individuals de males conductes relacionades amb l'assetjament sexual i psicològic i la discriminació.
Uber, fundada el 2009, ha revolucionat el transport privat a tot el món, ha posat en escac la indústria del taxi i ha assolit un valor de 68.000 milions de dòlars, amb inversors que inclouen des de grans firmes com BlackRock o el fons d'inversió públic de l'Aràbia Saudita fins a petits accionistes.
A més de la polèmica sobre la seva cultura corporativa, Uber té altres fronts oberts: una querella de la matriu de Google Alphabet pel suposat robatori d'informació sobre cotxes autònoms i una investigació federal sobre les seves operacions de negoci. Recentment, la companyia va admetre que havia retingut per error milions de dòlars als seus conductors novaiorquesos durant uns dos anys.