Dia acomiadarà fins a 2.100 treballadors després de perdre 352 milions el 2018
La companyia de supermercats presenta resultats en ple debat sobre l'opa de Fridman
BarcelonaLa cadena de supermercats Dia va tancar el 2018 amb unes pèrdues de 352,58 milions d'euros, davant el benefici de 101,20 milions d'euros registrat un any abans, segons ha informat aquest divendres la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
Dia va assolir una xifra de negoci de 7.288,8 milions d'euros el 2018, enfront dels 8.217,67 milions d'euros d'un any abans.
En un altre fet rellevant a la CNMV, el consell d'administració de la companyia de supermercats informa que ha acordat l'acomiadament d'un màxim de 2.100 treballadors. "En el marc i com a resultat del procés d'anàlisi de la situació de les societats Dia i la seva filial Twins Alimentación s'ha acordat que es procedeixi a l'inici d'un procediment legal d'acomiadament col·lectiu per Dia i Twins que valori l'extinció d'un màxim de 2.100 contractes de treball, subjecte al compliment dels requisits i procediment legalment previstos", indica el consell d'administració.
Per aquest motiu, ha acordat que es comuniqui als representants dels treballadors (o, si escau, als treballadors) la intenció d'iniciar un període de consultes per al desenvolupament del citat acomiadament col·lectiu a Dia i Twins.
Així mateix, un cop completat el procés de disseny i la formulació del pla de negoci que serà presentat aquest divendres, el consell d'administració considera que la comissió d'estratègia constituïda a principis de l'exercici 2018 ha complert els seus objectius, i ha procedit a la seva dissolució.
La cadena de supermercats ha presentat els seus resultats la mateixa setmana que LetterOne, societat controlada per l'inversor rus Mikhaïl Fridman, que posseeix el 29% de la companyia, ha llançat una oferta pública d'adquisició (opa) sobre la companyia a 0,67 euros per títol.
Si els inversors acceptessin en la seva totalitat l'opa, l'inversor rus, que s'ha compromès a una posterior ampliació de capital de 500 milions, els hauria de pagar més de 296 milions d'euros. Però el consell d'administració de la companyia no ho veu del tot clar, i ja va publicar un fet rellevant a la CNMV en què, tot i assegurar que l'oferta reconeix el model de negoci, posava en dubte que Fridman pugui rescatar financerament la companyia.
L'oferta de Fridman és a un preu un 83% inferior al que cotitzava l'empresa fa un any, després d'uns últims mesos en què a la borsa els títols de Dia han viscut en una autèntica muntanya russa.
D'altra banda, alguns inversors estarien intentant tancar el finançament per fer una contraoferta. Segons informa aquest divendres el diari 'Expansión', els germans Gómez-Pablos i Bontoux Halley, que van revelar tenir un 3,25% del capital, estarien ultimant un acord amb Abanca per finançar la contraoferta.
De moment, el supervisor, la CNMV, està vigilant atentament la situació. El president de la CNMV, Sebastián Albella, va assegurar dijous que l'opa és un tema "prioritari" per al supervisor dels mercats, que està analitzant l'oferta "des de tots els angles" i està exercint les seves funcions amb "tota l'atenció i tot el rigor".