Economia07/07/2019

Deutsche Bank anuncia la destrucció de 18.000 llocs de treball a tot el món fins al 2022

L'entitat alemanya confirma la creació d'un 'banc dolent' amb 74.000 milions d'actius tòxics

Ara
i Ara

BarcelonaEl principal banc alemany, Deutsche Bank, ha anunciat aquest diumenge una reestructuració que inclourà la retallada de 18.000 llocs de treball fins al 2022 i que se centrarà en la reducció de la branca de negoci dedicada a la banca d'inversió. Per fer-hi front, anticiparà unes pèrdues de 2.800 milions d'euros als seus comptes del segons trimestre d'aquest any, segons un comunicat de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Rato i la nostra condemnaInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat amb seu a Frankfurt crearà un 'banc dolent', és a dir, una societat separada on integrar actius insolvents. A través d'aquesta filial, Deutsche Bank gestionarà els actius financers d'alt risc, que provindran majoritàriament del departament de banca d'inversió, ara en pèrdues. Aquesta branca de l'empresa té actius considerats tòxics per valor d'uns 74.000 milions d'euros, que es redirigiran al 'banc dolent'. El 2016, Deutsche ja va crear un 'banc dolent' per apartar uns altres 128.000 milions d'actius tòxics.

Cargando
No hay anuncios

Aquesta reducció de la divisió de banca d'inversió suposarà l'eliminació de 18.000 llocs de treball en els pròxims quatre anys i ha obligat l'entitat a registrar unes pèrdues de 2.800 milions d'euros per fer-hi front, tot i que la direcció espera que, en el transcurs del procés que durarà fins al 2022, aquestes pèrdues s'elevin fins als 7.400 milions. A més, el consell d'administració ha donat l'ordre de suspendre el pagament de dividends durant els anys 2019 i 2020.

Cargando
No hay anuncios

Amb aquesta reestructuració comptable i operativa, Deutsche Bank espera poder centrar-se en les altres branques de negoci que sí que li aporten beneficis, com ara la banca corporativa, el canvi de divises o la banca privada, entre d'altres.

Deutsche Bank és un dels bancs més grans d'Europa i està considerat per les autoritats financeres alemanyes i europees un dels bancs "sistèmics" (massa grans per deixar que facin fallida perquè posarien en risc tot el sistema financer mundial).

Cargando
No hay anuncios

Fa uns mesos, el banc va intentar fusionar-se amb el seu principal competidor a Alemanya, Commerzbank, però els assessors econòmics del govern germànic i el Banc Central Europeu van desaconsellar l'operació, que va acabar frustrada. A més, el banc s'ha vist immers en diverses investigacions policials per blanqueig, en casos en mans de la justícia relacionats amb els anomenats 'papers de Panamà'.