Treballar 84 hores a la setmana per 24.000 euros a l'any, la denúncia dels auditors d'EY als seus caps
Segons avança 'El País', l'empresa assegura que es tracta de casos puntuals
Els auditors de segon any de la consultora EY de la seu de Barcelona, que tenen entre 23 i 25 anys, han dit prou a treballar fins a 84 hores a la setmana (l'equivalent a 12 hores al dia de dilluns a diumenge) per 24.000 euros a l'any. Segons avança el diari El País aquest dimarts, una trentena d'auditors han fet saber el seu cansament i malestar per aquestes jornades interminables als seus caps a través d'una queixa col·lectiva enviada per correu electrònic. El rotatiu concreta que el missatge va ser enviat dijous passat als socis de l'oficina de Barcelona i exposava, a més del cansament, la falta de personal, la rotació de plantilla exagerada o uns terminis d'entrega que són impossibles de complir. I tot plegat per un salari de 24.000 euros a l'any.
Fonts de la consultora van assegurar al mateix diari que és el primer cop que reben una queixa d'aquest tipus i argumenten que es tracta de casos puntuals i ho atribueixen al "cansament pandèmic". Alhora asseguren que les jornades maratonianes es compensen amb dies de vacances o el pagament d'hores extres. Divendres l'empresa ha convocat una reunió amb els auditors júniors per tractar el tema.
El mateix cas que Goldman Sachs
La denúncia es produeix setmanes després que els analistes de primer any del banc d'inversió nord-americà més important del món, Goldman Sachs, denunciessin una situació encara més extrema a través d'una enquesta que es va difondre per Twitter. En el seu cas treballaven fins a 105 hores a la setmana (15 hores de dilluns a diumenge). Ells mateixos denunciaven que dormien cinc hores al dia i que la seva feina els estava afectant en les seves relacions familiars i d'amistats. “No és adequat per a mi treballar entre 110 i 120 hores al llarg d’una setmana. Les matemàtiques són simples: això només em deixa quatre hores per dormir, menjar o dutxar-me. Això va més enllà del concepte de treballar molt: és inhumà, és un abús”, denunciava un dels afectats.