Alimentació
Economia19/04/2022

Damm tanca el 2021 amb 121 milions d'euros de guanys

El benefici multiplica per tres el del 2020 i supera en un milió el del 2019

La cervesera catalana Damm va tancar el 2021 amb un benefici net de 121,3 milions d'euros, una xifra que multiplica per tres els resultats del 2020 (40,5 milions) i supera ja els beneficis del 2019, l'exercici anterior a l'esclat de la pandèmia del covid-19, quan va guanyar 120 milions, segons ha comunicat aquest dimarts la companyia que presideix Demetrio Carceller.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El 2021 el grup Damm, que a més de la cervesa té altres marques de begudes, com Veri i Cacaolat, i participacions en restauració (Rodilla i Hamburguesa Nostra), alimentació (Ebro Foods) i logística, va facturar 1.488 milions d'euros, un 21,5% més que l'any anterior i un 7,5% més que l'any 2019. Durant l'exercici el grup va augmentar la plantilla en 393 persones i ja té 5.100 empleats.

Cargando
No hay anuncios

Tot i els bons resultats del 2021, la companyia ha qualificat en un comunicat l'actual 2022 com un any "especialment complex" com a conseqüència de l'augment dels costos de producció per l'increment de les primeres matèries i del material d'envasament, així com dels costos energètics i de transport. A més a més, fins i tot va patir un atac informàtic.

La companyia, però, ha destacat que el 2021 les vendes van augmentar de manera significativa malgrat les restriccions que va patir el canal de l'hostaleria. Damm considera que la millora del turisme estatal i internacional ha afavorit la recuperació de les vendes. Això es va traduir en la producció, que va arribar a 19,33 milions d'hectolitres. Durant el 2021 Damm va adquirir a Cobega el 50% que no controlava de Cacaolat, i ara n'és el primer accionista.

Cargando
No hay anuncios

El grup, que comercialitza els seus productes en més de 130 països, ha destinat més de 250 empleats exclusivament a l'activitat internacional, on té un dels focus de creixement. D'altra banda, la companyia ha invertit 25 milions d'euros en la posada en marxa d'una nova línia d'envasament de llaunes a la planta del Prat de Llobregat, que s'inaugurarà el pròxim mes de juny i suposarà la creació de 50 nous llocs de treball.

Sostenibilitat

El grup Damm ha posat en marxa un pla de sostenibilitat que permet reintroduir a la cadena de valor el 97% dels subproductes que genera. A més, ha substituït el plàstic en l'embalatge de les seves llaunes per cartró sostenible, cosa que ha permès eliminar 100 tones de plàstic a l'any, que se sumen a les 260 tones que s'eviten per l'eliminació de les anelles de plàstic. A més, ha aconseguit consumir només energia verda amb inversions en cogeneració, trigeneració a partir de biogàs i energia solar, que permet reduir en un 45% l'energia consumida per produir cada hectolitre respecte de fa deu anys.