Economia14/02/2019

Crous i Torres oficialitzen la fusió de les seves candidatures a la Cambra

El termini per presentar-se a les eleccions comença aquest divendres

àlex Font Manté
i àlex Font Manté

Els empresaris Enric Crous i José María Torres han fet finalment oficial la fusió de les candidatures que cada un d’ells havia presentat per a la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona. La integració s'ha fet oficial amb un comunicat i es farà pública demà divendres en una roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, el nombre de candidatures es reduirà de les quatre que s’havien presentat a tres. Les altres dues persones que s’han presentat a president de la Cambra són el banquer Carles Tusquets i l’advocat i economista Ramon Masià. Crous era fins fa poc el director general de Cacaolat, mentre que José María Torres és fundador de Numintec.

Cargando
No hay anuncios

Aquest divendres comença el termini per oficialitzar les candidatures a les eleccions, que s’han de celebrar al maig. L’últim dia per presentar-les és el 25 de febrer.

Cargando
No hay anuncios

Aquestes eleccions han despertat un interès mai vist en la història de la Cambra de Comerç de Barcelona. Mai tantes persones s’havien presentat a uns comicis d’aquesta institució, poc acostumada justament a processos electorals. A més, aquestes eleccions arriben amb un increïble retard de cinc anys. L’última vegada que les cambres catalanes van escollir president va ser el 2010 i, per tant, les eleccions s’haurien d’haver celebrat el 2014. Però els canvis normatius aprovats pel govern espanyol, primer, i el retard de la Generalitat a l’hora d’adaptar la legislació catalana al nou marc normatiu han propiciat que no sigui fins al 2019 que, finalment, hi hagi data prevista per a la celebració dels comicis.

Intervenció de l’Estat

De totes formes, la celebració de les eleccions no està garantida. Tot i que el procés electoral ja està iniciat, el govern espanyol ha intentat intervenir en el procés aprovant una ordre ministerial que imposa l’obligació de permetre el vot per correu postal a les eleccions de les cambres. Aquest vot, molt qüestionat pel mal ús que se n’ha fet en el passat, no està previst en les eleccions a les cambres catalanes, en què només es té en compte el vot presencial i, per primer cop, el vot electrònic. L’ordre ministerial ha generat incertesa, fins al punt d’arribar a qüestionar que es puguin celebrar les eleccions al maig, tal com està previst.