Economia12/07/2012

L'Estat no flexibilitzarà el dèficit a les comunitats per al 2012 i endureix els objectius del 2013 i 2014

Catalunya vota en contra i dues comunitats del PP, Extremadura i Castella i Lleó, s'abstenen

J. Faus/j.rusiñol
i J. Faus/j.rusiñol

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha rebutjat en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que es fa aquest dijous a Madrid la petició de diverses comunitats autònomes, entre elles, Catalunya, de flexibilitzar en mig punt el dèficit de les comunitats autònomes per a aquest any després que Europa hagi concedit a l'Estat una flexibilització d'un punt. No només això, sinó que endureix els objectius per al 2013 i el 2014.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Hisenda ha fixat el dèficit autonòmic per a l'any que ve en el 0,7%, lleugerament per sobre del 0,5% fixat en el Pla d'Estabilitat 2012-2015 enviat per l'executiu espanyol a Brussel·les, i que el 2014 sigui del 0,3%. L'anterior govern socialista va establir el dèficit autonòmic per al 2013 al 1,1%, i l'1% per al 2014, percentatges que moltes comunitats autònomes consideren encara vigents, ja que, argumenten, els plans enviats a Europa no han estat ratificats pel Consell de Política Fiscal i Financera en reunions anteriors.

Cargando
No hay anuncios

Fonts del ministeri d'Hisenda han explicat a l'ARA que han sorgit "discrepàncies" d'autonomies al Consell de Política Fiscal i Financera. Ha transcendit que Extremadura i Castella i Lleó, governades pel PP, s'han abstingut. Hi han votat en contra Catalunya, Andalusia, Astúries i Canàries.

Montoro ha negat, doncs, la petició del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, argumentant que "el que cal és tenir un realisme respecte de l'escenari i no una relaxació". Així doncs, com ja va avançar l'ARA, el govern espanyol aplicarà íntegrament a l'Estat la flexibilització d'un punt i manté per a les autonomies el dèficit del 1,5% del PIB.