Economia28/08/2018

Xavier Pagés, nou president del Consell Regulador del Cava

El director general de Codorníu obté els suports en la segona votació

Dani Cordero
i Dani Cordero

BarcelonaEl director general de Codorníu, Xavier Pagés, ha sigut escollit aquest dimarts com a nou president del Consell Regulador del Cava. Pagés ha hagut d'esperar a la segona votació per rebre els suports necessaris.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la primera votació, el primer executiu de Codorníu no ha obtingut els suports necessaris, però en la segona votació Pagés ha rebut el suport de set dels dotze membres.

Cargando
No hay anuncios

Els vocals del consell regulador afrontaven la reunió d'aquest dimarts amb un ambient de forta divisió interna. Malgrat que l'Institut del Cava, la patronal de les grans companyies, havia acordat ahir que els seus cinc representants votarien a favor de la candidatura de Xavier Pagés, hi havia seriosos dubtes que aquest candidat, actual director general de Codorníu, aconseguís els set dels dotze vots necessaris per aconseguir la presidència. A més de Pagés, optaven a la presidència Josep Graells, president de Vallformosa, i Xavier Farré, president de Cevipe i primer representant dels agricultors que optava al càrrec.

De fet, segons ha pogut saber l'ARA, en la primera votació Pagés només ha obtingut cinc dels vots, tal com estava previst, mentre que Farré, com ha representant dels viticultors, ha obtingut tres vots i quatre dels membres han votat en blanc.

Cargando
No hay anuncios

Entre votació i votació hi ha hagut negociacions en les quals s'ha desencallat l'elecció. Pagés ha obtingut els cinc vots dels grans cavistes, així com el vot del representant de Pimecava i un vot dels representants dels viticultors.

En aquesta segona votació, també ha sigut escollit vicepresident del Consell Regulador Xavier Farré.

Cargando
No hay anuncios

La votació suposa posar fi al procés electoral iniciat a l'organisme als inicis de l'estiu i que s'ha convertit en una mostra del debat i de les disputes que afecten el sector, que se centra en un eix bàsic: la valorització que s'ha de donar al cava per aconseguir que el mercat el consideri un producte de qualitat.

De fet, aquest és un debat que porta anys de discussions al sector, que ha passat de voler competir amb el xampany a mirar de reüll el 'prosecco' italià. A més, la dimensió de la zona geogràfica que aixopluga la denominació d'origen ha fet que part dels productors i viticultors pensin en la necessitat de crear subzones per distingir el cava.