Economia17/08/2012

La Comissió vol que el BCE supervisi tots els bancs de l'eurozona

La proposta entraria en conflicte amb la d'Angela Merkel, que vol limitar la supervisió als bancs sistèmics

Efe
i Efe

BarcelonaEl Banc Central Europeu supervisarà els 6.000 bancs de la zona euro, incloses les caixes d'estalvis i els bancs regionals públics alemanys, però el grau de vigilància directa podria variar segons el tipus d'entitat i el paper d'altres organismes reguladors.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El diari alemany 'Handelsblatt' ha informat en la seva edició d'aquest divendres, citant fonts de la Comissió Europea (CE), que l'executiu de la Unió Europea vol que el BCE assumeixi la supervisió dels bancs de l'eurozona i no només dels sistèmics, un extrem que la CE ha confirmat avui.

Cargando
No hay anuncios

Amb la proposta, la CE entra en conflicte amb el govern alemany, ja que la cancellera, Angela Merkel, va assenyalar en la cimera europea de finals de juny que només és necessari que el BCE supervisi els 25 bancs més grans de la zona euro, és a dir, els considerats sistèmics.

El portaveu comunitari del Mercat Interior i Serveis Financers, Stefaan De Rynck, ha afirmat que la CE està treballant encara en la proposta, que serà presentada l'11 de setembre, però que en un sistema de supervisió únic les normes comunes han d'aplicar-se de forma coherent a tota la unió bancària i a tots els actors financers.

Cargando
No hay anuncios

"Hem vist en el passat que riscos sistèmics poden sorgir de bancs que no apareixen gaire en els mitjans i de sobte es converteixen en sistèmics, de forma que és difícil definir què és un banc gran i què és un banc sistèmic, per la qual cosa ens hem d'assegurar que a la unió bancària el sistema de supervisió sigui capaç de cobrir tots els bancs", ha assenyalat.

Tot i això, encara s'ha de veure com s'articularà aquest principi respecte als tipus de bancs i totes les entitats de l'eurozona, ha dit Rynck.

Cargando
No hay anuncios

El que està clar és que l'autoritat bancària europea (ABE) tindrà un paper clau juntament amb el BCE a l'hora protegir la unitat i la coherència del mercat únic, ha assenyalat.