Comerç
Comerç16/06/2023

Guanys mai vistos a El Corte Inglés: 870 milions d'euros en un any

Aquests grans magatzems van assolir uns ingressos de 15.372 milions, un 22% més, en plena desinversió immobiliària

ARA
i ARA

BarcelonaEls resultats de rècord d'El Corte Inglés són un bon reflex de la política recent dels grans magatzems, que en els darrers anys s'ha desfet de bona part dels seus actius immobiliaris. La companyia madrilenya va aconseguir uns beneficis nets totals de 870 milions d'euros el 2022, la xifra més alta registrada fins ara, gràcies als ingressos extraordinaris, segons ha publicat aquest divendres. Durant l'últim exercici la cadena va arribar a una facturació de 15.372 milions, fet que suposa un increment del 22,5% respecte a l'anterior. D'altra banda, el resultat d'explotació (ebitda) va escalar fins als 951 milions, un 18,3% més que en el darrer any.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per què són tan positius aquests comptes? Des d'El Corte Inglés expliquen aquesta millora ve determinada per "la bona evolució del negoci, l'optimització dels costos i els encerts en la gestió, fets que han permès consolidar el camí del creixement i assolir els beneficis més grans dels últims anys". L'empresa de centres comercials destaca sobretot que aquesta fita arriba en un any amb una situació econòmica incerta i en el qual molts negocis han patit els efectes de la inflació disparada, els alts preus de l'energia i les pujades dels tipus d'interès.

Cargando
No hay anuncios

El conglomerat també ha destacat la seva "fortalesa financera" després de reduir el deute net, que ara se situa en 2.295 milions d'euros, el nivell més baix dels últims 15 anys. "Aquesta sòlida posició financera, juntament amb la forta recuperació de la rendibilitat, permetran al grup abordar nous projectes de cara al futur", apunta el comunicat. El principal impulsor del creixement d'El Corte Inglés ha sigut el negoci del comerç, que ha suposat unes vendes de 12.213 milions, un repunt del 7,8%, i especialment el segment de la moda.

Venda d'edificis

El grup considera que aquesta evolució positiva també s'explica per la millor planificació de les compres, la capacitat d'avançar comandes i garantir la disponibilitat de l'estoc i l'eficiència dels equips de vendes. A Catalunya, El Corte Inglés ja es va acomiadar de l'edifici icònic a la plaça Francesc Macià i del del Portal de l'Àngel, i a escala estatal la companyia continua amb les desinversions d'immobles. Pel que fa a la venda online, els grans magatzems no desglossen quin percentatge representa, però asseguren que compten amb més de 3,2 milions de clients actius en aquest canal i que durant l'any passat van registrar 14 milions de comandes.